Energie wordt goedkoper!

Daar sta je dan met je goeie gedrag. Heb je jouw energieprijs vastgezet, omdat dat zo lekker veilig is. En flink gestimuleerd werd door de energiebedrijven. “Zet de prijs vast, dan weet je zeker dat je niet méér gaat betalen!” Natuurlijk blijkt dan nu dat de energietarieven flink omlaag gaan.

Nee, ik had onze energieprijs niet vastgezet. Ik houd niet zo van vast, ik ben duidelijk van flexibel en variabel. Behalve voor m’n hypotheekrente dan. Bij het schreeuwen van bedrijven dat je de prijs vast moet zetten, denk ik meteen: waarom roepen ze dat zo hard? Zou er misschien een daling van de energieprijs aankomen? Dan is het voor hen voordelig als jij het vastgezet hebt.

Hoe zit dat dan met van die contracten die wel meedalen, maar niet meestijgen? Nou simpel. Daar zit een soort van ‘verzekeringspremie’ in. Dus je betaalt meer dan wanneer je niet zo’n garantie afsluit, maar dan weet je in ieder geval zeker dat het tarief in jouw energierekening niet omhoog gaat. Een beetje net zoiets als de ‘click’ die zo populair was bij beleggingen. Natúúrlijk betaal je daarvoor – garanties kosten geld!

Anyway, voor degenen met een variabele energieprijs is dit wel fijn nieuws: de energierekening gaat omlaag. Dat kunnen veel gezinnen goed gebruiken.

Lees ook:Wat gaat de rente doen?
Lees ook:Zonnepanelen of hypotheek aflossen?
Lees ook:Dacht je dat je nu al veel betaalde?
Lees ook:Volgend jaar meer zorgtoeslag?
Lees ook:Overstappen van energiebedrijf… spannend?

Eén reactie op “Energie wordt goedkoper!

  1. aronjaco

    Wel mijn beste , een goede raad : verander van leverancier en ga naar Ecopower, een coöperatieve. Modern en goedkoop en vaste prijs voor iedereen gelijk.Prijsaanpassingen kunnen uiteraard maar tot nu toe was dat steeds het gevolg van prijswijzigingen voor transport en netgebruik , bepaald door de overheid. Nu is het 0.22 per kWh , vergelijk maar , en dat alles inbegrepen, geen verborgen kosten die je
    nog bijbetaald.
    Bv. verbruik 3000kWh op jarbasis; prijs die je betaald is 220*3=660 Euro.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.