Besparen door opstappen

Het blijft fascinerend hoeveel je voor elkaar kunt krijgen door te zeggen dat je gaat overstappen naar een andere leverancier. Zelf had ik het pas met mijn verzekeringen. Om precies te zijn: m’n inboedelverzekering.

Wij betaalden bij onze tussenpersoon erg veel voor onze inboedelverzekering, met name doordat we een behoorlijke extra dekking voor ‘audiovisueel’ hadden. Tja, dat is nu eenmaal zo als je een man hebt die én gek is van computers én gek van films. Dan heb je veel apparatuur, veel dvd’s en blu-rays, en dat wil je wel goed verzekerd hebben.

Eigenlijk was de trigger dat ik een inventarislijst moest gaan invullen. Had ik geen zin in, pas toen ging ik me (schaam schaam) goed verdiepen in de premie. Blijkt dat we relatief wel heel duur uit waren! Dus eerst gevraagd of het minder kon. Nou nee. Toen op zoek gegaan naar een andere verzekering. En gevonden: een polis zonder beperking voor audiovisueel (dus geen dure extra dekking nodig) en zonder gedoe met een inventarislijst. Die polis afgesloten en de oude opgezegd.

En dan blijkt dat het wél minder kan. Tussenpersoon belt met een aanbod dat wel iets hoger ligt dan die andere, maar ik ben op zich heel tevreden over de service daar. Dus houd liever alles op één plek en wil daar best een beetje extra voor betalen. Alleen niet zo héél veel.

Hoe goed ik het ook begrijp, dat een bedrijf alleen alles uit de kast haalt aan kortingen als je dreigt weg te lopen, ik vind het toch heel naar. Want ik moet een stap zetten die ik eigenlijk niet wil zetten. Om de boel vervolgens weer terug te draaien. En dit geldt natuurlijk niet alleen voor verzekeringen. Ook energiebedrijven kunnen er wat van, en telefoon- en internetaanbieders.

Lees ook:Blijf kritisch
Lees ook:Gratis verzekerd… misschien…
Lees ook:Toch niet zo Zorgeloos
Lees ook:Meer dan alleen de basis?
Lees ook:Kan jouw overlijdenspolis niet goedkoper?

Eén reactie op “Besparen door opstappen

  1. energierekening

    Er zijn idd een aantal zaken waar je rekening mee moet houden wil je de energie kosten verlagen..

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.