Makkelijker online betalen met digitale portemonnee

Consumenten kunnen binnenkort makkelijker (internet-)aankopen doen of reizen boeken met een digitale portemonnee. MasterCard introduceert vandaag in Barcelona een nieuw betaalsysteem, waarmee het telkens invullen van ellenlange formulieren bij iedere aankoop verleden tijd is. Ook kunnen er digitaal ‘zegeltjes’ worden gespaard en worden kortingsacties van winkeliers via het systeem kenbaar gemaakt.

De Masterpass wordt een digitale dienst die alle betaalpasjes onderbrengt in een computer of smartphone. De kopers kunnen door één druk op de knop van hun laptop, tablet, pc of telefoon het pasje kiezen waarmee ze de aankoop willen betalen. Al die apparaten worden zodoende een betaalmiddel.

Eenmalig

Er hoeft slechts eenmalig een formulier te worden ingevuld waarop de bankgegevens, leverings- en eventueel factureringsadres staan. Die gegevens worden opgeslagen in een beveiligde map. Wordt er in het vervolg iets gekocht, dan kiest de consument met welk pasje uit de map hij dat wil doen en hoeft daar slechts op te klikken. Het systeem kan zowel thuis voor internetaankopen worden gebruikt als in winkels met de smartphone.

„Er zijn nu talloze betalingssystemen waarmee je internetaankopen kunt doen”, zegt Jorn Lambert van MasterCard. „Mensen vinden het vervelend om vijftien keer op verschillende websites al hun verzend- en betaalgegevens in te moeten vullen als ze meerdere dingen kopen. Ze denken ook: ‘Is dat wel veilig?’ Albert Heijn en Jumbo hebben ook niet ieder een verschillend betaalsysteem, dus waarom op internet wel?”

Nederland

Volgende maand start in Nederland de voorbereidingen op Masterpass en uiteindelijk zal over de hele wereld met het systeem betaald kunnen worden. In Nederland zal ICS als eerste partner de functie aanbieden aan MasterCardbezitters. „We zijn nu ook bezig de webwinkeliers aan te sluiten op Masterpass,” zegt Lambert. „Alle betaalpassen en creditcards kunnen in die digitale portemonnee worden gezet, dus niet alleen die van ons.”

Behoefte

MasterCard denkt met de ‘wallet’ te voldoen aan een groeiende behoefte. „In de eerste helft van vorig jaar waren er in Nederland al anderhalf miljoen mobiele internetbetalers. Dat was een verdubbeling vergeleken met het jaar ervoor.” In de nabije toekomst zal men niet alleen met zijn mobiel online kunnen betalen, maar ook bij winkels. Hiervoor heeft MasterCard afgelopen week een samenwerking aangekondigd met winkeliers in Leiden.

Bron: Spits

Lees ook:Online huishoudboekjes op TV
Lees ook:Wat doet het nieuws over de Nederlandse economie met jou?
Lees ook:Heb je die iPhone 6 dan nodig?
Lees ook:Geholpen door de Consumentenbond
Lees ook:Gaten vullen met gaten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.