Verraderlijke energieberekeningen

Zo. Ik ga me maar weer eens verdiepen in de energiekosten. Onze energierekening is best hoog maar dat is niet gek. We zijn voornamelijk thuis, hebben veel computers enzo. Toch is het denk ik wel de moeite waard om eens naar ons verbruik te kijken. Dus dat is de volgende stap. De reden dat ik nu kijk is eigenlijk duurzaamheid. Gisteren op TV een discussieprogramma over klimaatverandering enzo en toen dacht ik heel beschaamd: en wij hebben nog niet eens Groene Stroom! Dat wordt toch echt wel eens tijd…

Dus, aan de slag. Energiekosten vergelijken. En natuurlijk ook kijken wat onze huidige energieleverancier aanbiedt. Dat mag je best weten: Nuon is dat. Na wat wachtwoordgedoe ben ik ingelogd en bekijk ik wat ik voor aanbod krijg als ik bij Nuon besluit te blijven maar dan wel met groene stroom. Vul daarnaast een willekeurige energievergelijker op internet in om te kijken wat daar uit komt. Op het eerste gezicht lijkt het aanbod van Nuon net wat goedkoper. Ook ongeveer gelijk aan wat we nu betalen dus ik was al bijna klaar.

Maar toen zag ik de kleine lettertjes. “* In de jaarlijkse kosten zijn geen netbeheerkosten inbegrepen. Deze bedragen €413,52 per jaar.” Hé! Die zitten er in de totaalberekening op de vergelijker wel bij inbegrepen… dan scheelt het dus toch heel veel geld als we overstappen naar een andere energieleverancier. Het lijkt erop dat Greenchoice de beste keuze is. Met een voordeel van dus een ruime € 300.

Ik ga nog wel wat vergelijkers af voor de zekerheid maar denk dat het erop neerkomt dat we overstappen. Maar baal van die kleine lettertjes. Waarom nemen ze bij Nuon dan niet ook die netbeheerkosten gewoon op in de totaalprijs?

Lees ook:Overstappen van energiebedrijf… spannend?
Lees ook:Bijna 2 miljoen mensen stappen over van energieleveranciers
Lees ook:Groepsveiling voor energie
Lees ook:Energietarieven gaan in juli opnieuw omlaag
Lees ook:Zó verraderlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.