Laat geen geld liggen!

Nederland kent allerlei regelingen en toeslagen om degenen met lagere inkomens tegemoet te komen. Het is alleen niet zo dat je die regelingen en toeslagen altijd automatisch toegekend krijgt. Soms wel, maar bij soms moet je ze zelf aanvragen. En dat kan natuurlijk alleen maar als je weet dat je er recht op hebt!

Daarom is al een paar jaar geleden de website Berekenuwrecht.nl opgesteld door het Nibud en Stimulansz. Een site, waarop je door het invullen van jouw gegevens vrij eenvoudig achterhaalt of je nog recht hebt op geld uit de één of andere regeling, waar je nu geen gebruik van maakt. Behoorlijk zonde, om zomaar geld te laten liggen.

De website is pas geëvalueerd, in opdracht van minister Donner. De conclusie van de evaluatie: het is een goed, gebruiksvriendelijk en nauwkeurig instrument. Wat wil je nog meer? Nou, dat mensen het ook weten te vinden… Het advies was dan ook dat er meer aan gedaan moet worden om het gebruik te vergroten. Bij deze mijn bijdrage daaraan!

Lees ook:Inkomen gedaald? Toeslagen checken!
Lees ook:Basics voor besparen 3 : Meer inkomsten mogelijk?
Lees ook:Belastingaangifte klaar…geld binnenhalen?
Lees ook:Weet binnen 1 minuut of je recht op geld hebt
Lees ook:Je moet er wel wat voor doen

2 reacties op “Laat geen geld liggen!

  1. p. Troquet

    Vele mensen, vooral jongeren, laten de zorgtoeslag “liggen” de toeslag voor 2010 is nog maar aan te vragen tot 1 april 2011. Na deze datum kun je hem niet meer krijgen ook al had je er recht op. Het aanvragen kun je zelf of voor je laten doen op sites zoals http://www.zorgtoeslag.nu

      /  
  2. Bas Janen

    Het is zonde dat vooral studenten veel geld laten liggen doordat ze geen zorgtoeslag aanvragen. Zeker omdat het aanvragen van zorgtoeslag binnen enkele stappen gedaan is.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.