Lagere huur bij lager inkomen

Lijkt het je wat? Minder huur betalen als je minder verdient? Dat betekent natuurlijk ook: meer huur betalen naarmate je meer verdient. Voor hetzelfde huis. Op dit moment is de huur niet afhankelijk van je inkomen, alleen maar van de woning. Wat je netto betaalt is natuurlijk weer wel gelinkt aan je inkomen, omdat er Huurtoeslag van toepassing kan zijn.

Inmiddels wordt er wel geëxperimenteerd met een inkomensafhankelijke huur. Huur op maat, noemen ze dat. Het is voor woningcorporaties een andere manier om de kortingen die ze geven op de huurbedragen, te verdelen. Normaal gesproken wordt er ook al korting gegeven, maar daarbij wordt dus alleen maar gekeken naar het huis. Waardoor mensen met een hoog inkomen uiteindelijk voor een schijntje wonen.

Zit wat in toch? De mensen die ermee te maken hebben zijn er in ieder geval enthousiast over.

Lees ook:Alle huren met €120 omhoog!
Lees ook:Bezwaar maken tegen huurverhoging 2013 kan lonen!
Lees ook:Killing zorgpremie
Lees ook:Inkomensafhankelijke huurverhoging dreigt een chaos te worden
Lees ook:Bespaar op je inboedelverzekering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.