Leve de lijstjes

Ken je dat? Altijd maar in de weer met lijstjes? To do lijstjes, boodschappenlijstjes, wensenlijstjes, lijstjes met plussen en minnen van bepaalde beslissingen… en ga zo maar door. Ik ben er dol op, moet ik zeggen. Lijstjes brengen structuur in alles en maken het je ook makkelijker om je aan je voornemens te houden.

Neem nou boodschappen doen. Als je zonder lijstje de winkel in gaat en op gevoel wat dingen koopt, gaat er meestal iets niet goed. Je koopt dingen die je thuis gewoon nog hebt, dingen die je überhaupt niet nodig hebt, of je vergeet juist dingen die je wél nodig had. Met als gevolg dat je later nog eens naar de winkel moet, met weer de kans dat je veel teveel onnodige spullen meeneemt.

Hetzelfde geldt voor winkelen. Als je gaat shoppen is dat meestal gewoon een gezellig middagje en dan is de neiging om een lijstje mee te nemen iets minder groot dan bij boodschappen. Toch is het slim om ook bij het shoppen een lijstje in je zak te hebben. Een lijstje van dingen waarvoor je de stad inging. Handig om te zorgen dat je wel meeneemt waar je voor kwam, en niet alsnog de helft vergeet. Maar ook om te zorgen dat je geen geld uitgeeft voor onnodige prullaria.

Moet je je natuurlijk wel aan je lijstje houden! Dan kun je door het consequent gebruik van lijstjes heel wat geld besparen, zonder daar iets voor te missen.

Lees ook:Het is zó goedkoop…
Lees ook:Online niet altijd goedkoper
Lees ook:Als je heel anders over geld denkt…
Lees ook:Afvallen is moeilijker!
Lees ook:Controleer je kassabon…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.