Bijna 2 miljoen mensen stappen over van energieleveranciers

Steeds meer mensen ontdekken dat overstappen van energieleverancier loont! Er waren nog nooit zoveel bedrijven en particulieren die energie hebben vergeleken en vervolgens zijn overgestapt. In totaal werden er vorig jaar 1,8 miljoen leverancierswijzigingen verwerkt door Energie Data Service Nederland, zo meldt de Volkskrant.  Het lijkt erop dat sinds de energiemarkt geliberaliseerd is, er ieder jaar meer mensen en bedrijven voor kiezen om van energieleverancier te veranderen. In 2004 stapte slechts 6 procent over, terwijl de 1,8 miljoen 12,7 procent van het totaal aantal energiecontracten is.

Volgens branchevereniging Energie Nederland geeft de groei van het aantal vergelijkers en overstappers aan dat de liberalisering werkt. Door een verscheidenheid aan producten en de eenvoud van het vergelijken hebben consumenten en bedrijven meer vrijheid in het kiezen van een nieuwe energieleverancier.

Ondanks de groei kiezen de meeste mensen er toch voor om niet over te stappen. Zonde! Want er kan met het online invullen van 1 formulier een flink bedrag per jaar worden bespaard. Zolang de meeste mensen niet overstappen, houden de standaard energieleveranciers in een regio de meeste klanten, terwijl hun tarieven vaak hoger liggen.

Waarom ben jij in 2012 wel / niet overgestapt? En overweeg je voor 2013 wel een overstap?

Bron: verandervanenergie.nl

Lees ook:Hypotheekschuld voor het eerst gedaald
Lees ook:Bijna 16 procent van de kantoren in Nederland stond eind 2012 leeg
Lees ook:Rijk worden op de Vrijmarkt!
Lees ook:Nederlanders geven minder aan het goede doel door de economische crisis
Lees ook:Steeds minder winkels in de stad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.