Steeds minder winkels in de stad

Ga jij voor je aankopen nog de stad in, of shop je vooral achter je pc in webwinkels? Steeds meer mensen zullen zeggen: bij webwinkels. En jij?

Uit onderzoek blijkt namelijk dat het winkeloppervlak in stedelijke gebieden de komende zeven jaar met twee miljoen vierkante meter zal teruglopen. Dat blijkt uit een berekening die advieskantoor Booz & Company heeft gemaakt voor het Financieele Dagblad. Dit betekent dat er zo’n 17 procent van het totale winkeloppervlak verdwijnt. Voornaamste reden is de opmars van webwinkels.

Vooral het aantal kledingwinkels zal teruglopen, omdat mensen hun kleding vaker online kopen. Nu wordt er nog 5,6 procent van de kleding via internet verkocht, in 2020 zal dit ongeveer een kwart zijn.

Detailhandel

Het Centraal Bureau voor de Statistiek liet maandag weten dat de omzet van de detailhandel in februari bijna vijf procent lager was dan het jaar ervoor. De omzet van internetbedrijven steeg wel. Marktonderzoeksbureau GfK becijferde dat de omzet in winkelstraten dit jaar tot Pasen met zeven procent gedaald is. In diezelfde periode zetten webwinkels juist 18 procent meer om.

Bron: Nu.nl

 

Lees ook:Werkloosheid is opnieuw fors gesteven volgens laatste cijfers CBA
Lees ook:Nederland is opnieuw in een recessie beland
Lees ook:Consument geeft weer geld uit na ‘januaridip’
Lees ook:Het consumentenvertrouwen is in februari naar een historisch dieptepunt gedaald
Lees ook:Vrouwen verdienen bijna de helft minder dan mannen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.