Naar welke supermarkt kun je het beste gaan?

Je hebt natuurlijk goedkope supermarkten en dure supermarkten. Tenminste, natuurlijk… zo zit het in mijn hoofd. En niet alleen in mijn hoofd volgens mij. Lidl en Aldi zijn goedkoop, Albert Heijn en Plus zijn duur. Ja toch? Nu zit de Plus hier op loopafstand dus heel eerlijk: daar halen wij nagenoeg alle boodschappen. Dat is ongetwijfeld geen goed voorbeeld voor een bespaarblogger, maar gemak is ook wat waard. Binnen in de supermarkt let ik trouwens wel op de keuzes die ik maak: als het even kan huismerk of merkloos. Alleen van een aantal specifieke artikelen nemen we standaard het A-merk.

Maar goed, als je nou niet één supermarkt om de hoek hebt en het qua afstand en gemak niet uitmaakt of je naar de AH  of de Lidl gaat? Of de Jumbo of de Aldi. Of de Dirk of de Vomar. Welke kies je dan? Want een Lidl en Aldi hebben wel het imago enorm goedkoop te zijn, dat stralen de winkels – en de kassières – ook uit. Toch blijkt dan dat je bij andere supermarkten – als je standaard de goedkoopste keuzes maakt – misschien nog wel goedkoper uit bent. De AH Basic lijn is voordeliger dan kopen bij Lidl, werd vorig jaar nog gemeld door de pers.

Ik denk ook nog dat het per persoon verschilt, welke supermarkt het goedkoopst uitpakt. Het is maar net wat voor artikelen je standaard koopt en hoe de prijzen daarvan gesteld zijn bij de verschillende winkels. Aanbiedingen spelen natuurlijk ook mee. Is het slim om verschillende supermarkten af te gaan voor verschillende artikelen? Supermarktshoppen, noemen ze dat. Ben je dan goedkoper uit. Een onderzoek van de Universiteit van Tilburg stelt van niet – daar kwam uit dat supermarktshoppers juist duurder uit zijn. Dat komt door verleidingen. Bij elk supermarktbezoek zie je wel weer iets dat je dan toch ook maar meeneemt. Of je het nu nodig hebt of niet. En dat is dan lang niet altijd goedkoop te noemen. Dus: één supermarkt kiezen is kennelijk het slimste. En verder zijn er talloze bespaartips om bij het boodschappen doen niet teveel uit te geven. Ongeacht welke supermarkt je bezoekt.

Lees ook:Helemaal geen merken?
Lees ook:Laag bij de grond
Lees ook:Kosten berekenen per dag
Lees ook:Supermarkt duur?
Lees ook:Hoeveel is tijd waard?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.