Ze eten je arm

Net op Twitter een goede budgettip van het Nibud, die ik graag met jullie wil delen. Het klinkt zo leuk hè, een hond of poes in huis – of een knaagdier, of vissen. Whatever, een huisdier is gezellig (als je er niet allergisch voor bent). Toch is het wel handig om even na te denken over de kosten van zo’n beestje, voor je eraan begint.

Een echte huisdierbegroting, adviseert Nibud. Een optelling van alle kosten die voor het huisdier van jouw keuze moet gaan maken. Dus niet alleen de eerste kosten voor het dier zelf en de kooi of mand, maar ook de kosten die doorlopend blijven komen. Je moet tenslotte wel eten kopen, het dier moet verzorgd worden, speeltjes krijgen en misschien af en toe naar de dierenarts. Kost allemaal geld.

Dat is helemaal niet erg, maar als je krap bij kas zit kan het je net over de rand duwen. Nu heb ik niet heel veel met huisdieren (terwijl we twee katten hebben hoor), dus ik begrijp het niet goed als ik op TV een man zie die geen cent te makken heeft, maar wel drie katten heeft rondlopen. Het kopen van voer voor de katten gaat dan vóór zijn eigen eten – al kreeg hij dat dan weer deels van de voedselbank. Natuurlijk stuur je die katten niet de straat op als je opeens minder inkomen hebt. Voor sommige mensen zijn het immers net kinderen. Maar toch.. zelf geen eten hebben maar wel kattenvoer kopen.

Anyway, bezint eer ge begint: als je een huisdier wilt – denk dan vooraf wel even na over wat je dat alles bij elkaar gaat kosten!

Lees ook:Tien gouden geldtips voor studenten
Lees ook:Overdrijf niet zo
Lees ook:Vandaag gaat je geld kosten
Lees ook:Kindje kost geld!
Lees ook:Meer met je geld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.