Pinnen? Afschaffen!


Het boek heb ik gewoon al in huis… dat is snel… maar nog niet gelezen: Psychologeld van Anna Dijkman en Chris Zadeh. Ga ik tussen de bedrijven zeker wel doen, ben heel benieuwd of ik er iets nieuws uithaal. Sowieso vind ik het altijd erg leuk om te lezen over de psychologische aspecten van geld. De Telegraaf pakte het nieuwe boek ook op…

In het artikel over Psychologeld gaat het eigenlijk vooral over het risico van pinnen. Dat het voor veel mensen goed werkt om met contant geld te betalen in plaats van met de pinpas. Dat je dan automatisch al minder geld uitgeeft, en in ieder geval niet ongemerkt rood komt te staan. Op zich niets nieuws, maar het kan nooit kwaad er nog eens aandacht aan te besteden.

Natuurlijk is dat voor de Telegraaf een leuke kop ‘Pinnen maakt spilziek‘. En in de reacties onder het artikel gaan veel mensen tekeer tegen de maatschappij, waarin we steeds meer naar pinnen worden geduwd. Tja, er zit ook wel wat in. Er zijn zelfs winkels waar je alleen nog maar met je pinpas kunt betalen.

Maar volgens mij is het in de meeste winkels nog prima mogelijk om contant af te rekenen. En als het voor jou nodig is om minder uit te geven, dan is werken met contant geld een prima manier. Dus nee… pinnen moet zeker niet afgeschaft worden, dat is onzin. Het is en blijft jouw eigen verantwoordelijkheid, hoe je met je geld omgaat, en als je moet oppassen met uitgeven en weet dat je gemakkelijk je pinpas trekt voor dingen die je eigenlijk niet nodig hebt, dan laat je ‘m lekker thuis.

Lees ook:Heb jij nog geld in een oude sok of onder je kussen?
Lees ook:Gefopt door op=op
Lees ook:Nibud adviseert opnemen contant geld, zorg dat je altijd wat cash geld op zak hebt!
Lees ook:Arm blijven of rijk worden?
Lees ook:De valkuil van de klantenkaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.