Besparen op je drukwerk

Heb je een nieuwe huisstijl? Of sta je binnenkort op een beurs? Dan is goed drukwerk onmisbaar! Als je niet uitkijkt, wordt het al gauw duur. Toch zijn er genoeg slimmigheden waarmee je kunt besparen op je drukwerk.

Bij het lanceren van een nieuwe huisstijl horen onder andere nieuwe visitekaartjes. Voor al je collega’s bestel je een nieuw kaartje. Koop je deze los, dan betaal je iedere keer opnieuw de instelkosten van de drukpers. Daarom is het voor jou een stuk voordeliger om al deze kaartjes in één keer te bestellen. Je kunt dan gebruik maken van de zogenoemde combinatiekorting van online drukkerij Reclameland. Bestel je 10 verschillende versies, dan bespaar je maar liefst 26% op de prijs.

Ook is het erg belangrijk om goed na te denken over de tekst op je drukwerk. Zo is het aan te raden om bij het ontwerpen van een folder te overwegen om geen data of tijdelijke informatie te vermelden. Op deze wijze kun je de folders voor langere tijd gebruiken. Het is namelijk een stuk goedkoper om in één keer 1.000 folders te bestellen, dan dat je er twee keer 500 bestelt. Ook dit heeft met de instelkosten van de persen te maken. Zo scheelt de prijs van 250 folders ten opzichte van 1.000 stuks vaak maar 20%.

Op grootformaat drukwerk zoals beurswanden en spanframes bespaar je ook eenvoudig. Voor iedere gelegenheid hoef je namelijk geen compleet nieuwe beurswand of spanframe te kopen. Je kunt de doeken/banners ook los bestellen. Deze bevestig je op de oude wand of in het frame, waardoor je bespaart op de materiaalkosten.

Reclameland biedt zijn diensten aan in zowel Nederland als Belgie met 2 verschillende websites, Reclameland.nl & Reclameland.be