Besparen met een online administratie

Het voordeel van een online administratie wordt door steeds meer ondernemers gezien. Een overstap van traditioneel naar online boekhouden, zorgt namelijk voor een enorme efficiencyslag in het ondernemerschap. Daarnaast kan een online administratie ondernemers vaak geld besparen.

Slimme administratie met een online boekhouder
Veel ondernemers zijn op zoek naar manieren om kosten te besparen. Bijvoorbeeld door een andere vorm van administratie, zoals zelf online boekhouden met behulp van boekhoudsoftware. Maar is het slim om de boekhouder volledig te schrappen? Een boekhouder werkt vaak voor meerdere bedrijven in dezelfde branche en heeft dus een enorm kennisniveau. Deze schat aan kennis en ervaring over de branche, wet- en regelgeving en regelingen van de Belastingdienst is niet door software te vervangen. Er zijn steeds meer partijen die in de vorm van een online boekhouder het gemak van online boekhouden combineren met de kennis en ervaring van experts.  Daarnaast kan een online boekhouder je helpen kosten te besparen en wel om de volgende redenen:

Vaste prijsafspraken bij een online administratie

In tegenstelling tot een ‘traditionele boekhouder’ zijn de kosten van een online boekhouder aanzienlijk lager. De adviesgesprekken aan de keukentafel worden verplaatst naar digitale kanalen als Skype of FaceTime en daarnaast betaal je bij veel online aanbieders een vast maandbedrag in plaats van dienstverlening op uurbasis. Door vaste en scherpere prijsafspraken weet je precies waar je aan toe bent en heb je grip op de kosten voor je boekhouding.

Fiscale kansen benutten

Bij de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting kun je in veel gevallen geld besparen door geldende regelingen en aftrekposten toe te passen. Vaak heb je geen tijd om je te verdiepen in al deze regelingen, maar uiteraard wil je wel het maximale uit je belastingaangifte halen. Een online boekhouder kan dit voor je oplossen. Je hoeft hierbij niets zelf te verwerken; je complete belastingaangifte wordt voor je gedaan. Voordeel is dat een online boekhouder volledig op de hoogte is van de verschillende regelingen van de Belastingdienst waardoor fiscale kansen optimaal benut kunnen worden.

Tijd voor je onderneming

Wil je je administratie uitbesteden aan een expert, dan houd je tijd over voor leukere dingen; het runnen van je onderneming. Toch wil je grip op de zaak houden. Bij een traditionele boekhouder heb je pas inzicht in je bedrijfsresultaten tijdens een adviesgesprek, bij een online boekhouder heb je, middels een mobiele app, 24/7 inzicht in je bedrijfsresultaten. Je realiseert met online boekhouden dus niet alleen besparingen, maar je houdt ook zelf de vinger aan de pols en kunt je vrijgekomen uren besteden aan het generen van omzet voor je onderneming.