Mondkosten

Waarschijnlijk weet je het wel al, misschien nog niet… de tarieven die tandartsen in rekening mogen brengen zijn per 1 januari 2012 vrijgegeven. Ze mogen nu dus zelf weten wat ze jou rekenen voor de controle, de vulling, en wat ze allemaal nog meer in je mond kunnen doen. Een tijdje geleden schreef ik al dat je daarom je tandarts in de gaten moet houden. Dat is alleen erg lastig als je geen vergelijkingsmateriaal hebt. Gelukkig komen steeds meer tarieven van tandartsen op internet te staan, en zijn er ook websites die de tarieven met elkaar vergelijken.

Zo heb je Zorgkiezer.nl en Kiesbeter.nl. Op Zorgkiezer.nl is nu zo ongeveer de helft van de tandartsen met de tarieven te vinden. Daar kun je dus vergelijken. Misschien staat jouw eigen tandarts daar nog niet bij? Dan heb je in ieder geval vergelijkingsmateriaal, kun je inschatten of jouw tandarts goedkoop of duur is. En of je kunt besparen door naar een ander te gaan. Op Kiesbeter.nl zijn de tandartsen ook te vinden, maar de vulling met tarieven is nog erg mager. Daar gaan ze wel verandering in brengen.

Blijft natuurlijk de vraag in hoeverre je gaat overstappen naar een jou onbekende tandarts, als je niet ontevreden bent met je huidige. Je weet wat je hebt en je wilt ook niet zomaar iedereen aan je mond laten komen. Aan de andere kant: als je verhuist neem je ook zonder problemen een nieuwe tandarts, dus waarom niet als het om besparen gaat?

Lees ook:Houd je tandarts in de gaten
Lees ook:Overstappen van energiebedrijf… spannend?
Lees ook:Besparen op zorgpremie… pas op voor duurkoop!
Lees ook:Goedkoper parkeren bij Schiphol
Lees ook:Therapiedrang

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.