Therapiedrang

Als we als maatschappij nou geld willen besparen, dan moeten we misschien eens kijken naar die enorme therapiedrang, en dan vooral bij kinderen. Van heel kleins af aan worden sommige kinderen opgezadeld met allerlei therapeuten, waarvan ik me afvraag of ze nu allemaal even noodzakelijk zijn.

Daarmee zeg ik niet dat elke therapie overbodig is hoor, zeker niet. Onze oudste loopt na overleg tussen ons en zijn juf bij een fysiotherapeut, daar is niets overdreven aan. Maar nu moet hij volgens de logopedist die op school screent ook naar logopedie. Want? Hij praat volkomen verstaanbaar, op geen enkele manier dat je denkt – die kan wel wat logopedie gebruiken. Wat waar is: zijn ‘r’ is niet perfect. Komt vast doordat ik ook nog een soort van Haarlems ‘air’ heb overgehouden uit de tijd dat ik daar woonde. Hij spreekt de r dus niet perfect uit en moet daarom naar logopedie, vinden ze.

Dat vind ik nogal overdreven. Braaf als ik ben ga ik hem heus wel aanmelden, maar de noodzaak zie ik niet. Waar gaat hij last van krijgen als hij de ‘r’ niet fantastisch uit zijn mond kan laten rollen? Heeft dat negatieve gevolgen voor hem? En als dat al zo is, kunnen we dat niet nog even afwachten misschien? Misschien zie ik iets heel belangrijks over het hoofd dat ze dan wel even hadden mogen uitleggen, maar ik vind het nogal overdreven. En denk dan: goh, waarom besparen we daar dan niet wat op?

Lees ook:Alle kinderen naar buiten!
Lees ook:Goedkoop treinuitje in de herfstvakantie!
Lees ook:Basic is zeker zo leuk
Lees ook:Prachtige bespaartips
Lees ook:De grote voorjaarsschoonmaak – dat ruimt lekker op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.