Minder of meer?

Zoooo hier ben ik dan weer om iedereen allereerst het allerbeste te wensen voor 2011! Hopelijk wordt het ook voor jou een jaar waarin alles meezit: met je gezondheid, met je werk, met je gezin, familie en vrienden – en natuurlijk ook met je financiën. Want heb jij ook financiële voornemens tussen de andere goede voornemens zitten? Da’s wel verstandig, om jouw geldzaken zoveel gewicht te geven.

Wat zullen de belangrijkste goede voornemens zijn dit jaar? Ik weet eigenlijk niet of daar onderzoek naar gedaan wordt. Afvallen is een bekende natuurlijk, en stoppen met roken. Zijn er ook mensen die zich voornemen minder geld uit te geven? Of hun uitgaven beter bij te houden? Meer te gaan sparen? Nou ja, ga zo maar door.

Mijn goede voornemens? Nou – na een maand van ongegeneerd snoepen (in december probeer ik me niet eens te beheersen) gaat nu mijn beleid van ‘geen koekjes, snoepjes en chipjes’ weer in. Daar raak ik vast en zeker wel weer een paar kilootjes mee kwijt. En het scheelt ook geld, want al dat snaaispul moet je ook gewoon afrekenen bij de kassa. Verder wil ik serieus beter gaan opruimen. Op verschillende plekken in ons huis liggen spullen in tasjes, dozen of op stapels, die daar helemaal geen nut hebben. Ze liggen daar maar gewoon te liggen. Weggooien vind ik zonde, maar ik verwacht ook niet dat ik het ooit nog ga gebruiken. Wég ermee! Is het niet in de vuilnisbak, dan naar de kringloopwinkel. Voor sommige dingen zou ik misschien nog wel een paar euro kunnen krijgen via Marktplaats, maar ik geloof dat ik die moeite niet ga nemen.

Eigenlijk moet ik het zo niet formuleren. Als je iets wilt, schijnt het echt te helpen als je het niet negatief formuleert, maar positief. Dus niet ‘ik ga minder snoepen’ maar ‘ik ga gezonder eten’. Niet ‘ik laat geen nutteloze spullen meer liggen’, maar ‘ik ga mijn huis beter opgeruimd houden’. En als het over geld gaat, niet ‘ik ga minder geld uitgeven’ maar ‘ik ga zorgen dat ik meer geld overhoud’. Niet minder maar meer. Zou het uitmaken?

Lees ook:Hoe was je vakantie?
Lees ook:Doe eens wat meer weg
Lees ook:Nederlanders geven minder aan het goede doel door de economische crisis
Lees ook:Jo-jo-en met geld
Lees ook:Voorspellende waarde van marshmallows

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.