Doe eens wat meer weg

Onze berging is afgeladen vol. Propvol met spullen die we niet of zelden gebruiken, die in huis in de weg stonden en toch ergens een plekje moesten krijgen. Omdat ze soms weleens handig kunnen zijn. Extra stoelen. Een oude tafel die misschien nog weleens van pas kan komen. Dito TV-meubel. Bergen van oude kinderkleding die mijn mannetjes allang niet meer passen. Talloze blikken verf van al die keren dat er in huis iets aan schilderwerk is gedaan. Overtollige laminaatdelen, inclusief ondervloer. Oh ja, ook nog een stapel plavuizentegels. Ga zo maar door. Wat een zooi. Met moeite prop ik mijn fiets ertussen. Mijn tweede fiets, want ik heb er nog één in de berging staan – die moet gerepareerd worden.

Elke keer als ik de deur openmaak zeg ik tegen mezelf: ruim die troep toch eens op. Doe eens wat weg, verkoop de goede spullen via Marktplaats of bied ze aan op zo’n ‘gratis af te halen’ site. En gooi de rest weg of laat het ophalen door grofvuil. Dat is allemaal niet zo ingewikkeld. En het moet ook wel, want allebei de kinderen hebben voor hun verjaardag een nieuwe fiets gekregen en ik vind het behoorlijk zonde om die buiten te laten staan. Dus bevolken ze nu de gang, die daarmee weer veel te vol is. Die kinderfietsen moeten lekker schoon en droog in de berging staan!

Je kunt natuurlijk denken ‘wie wat bewaart, heeft wat’. Is bewaren een vorm van besparen? Vaak niet. Als de berging (of zolder, of kelder) zo volgepropt is als de onze, weet je gewoon niet meer wat erin staat. En als je het al wel weet, kun je er vast niet goed bij. Waardoor je misschien alsnog spullen nieuw koopt die je gewoon hebt liggen. Ik moet dus echt eens kritisch door die berging heen, alles eruit halen en weg doen wat ik echt niet meer ga gebruiken. Praktischer indelen gaat ook al een hoop schelen waarschijnlijk. Moet ik alleen even wachten op een droge weekenddag waarop we geen andere activiteiten hebben…

Lees ook:Ga toch fietsen!
Lees ook:Pingelen is niet mijn vak
Lees ook:Creatief in de keuken
Lees ook:Gratis af te halen
Lees ook:Minder of meer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.