Nog meer huisvlijt

Gisteren schreef ik al over het zelf breien van mutsen en sjaals (handschoenen is voorlopig geen optie voor mij hoor). Niet dat ik er al aan begonnen ben, maar ik ben het wel vast van plan. Afgelopen weekend ben ik trouwens wel al erg huisvlijtig bezig geweest: ik heb kerststukjes gemaakt! Zo heerlijk om veel kersterigs in huis neer te zetten, en kerststukjes bij de plantenwinkel zijn best duur. Waarom niet zelf maken dan?

Even een paar kersttakken bij die plantenzaak halen, en wat oase, en ik was lekker bezig zondagmiddag. In de afgelopen jaren heb ik de decoratiedingetjes uit gekochte kerststukken en gekregen kerstboeketten (komt m’n schoonvader altijd mee binnen) bewaard, en die doen nu geweldig dienst in de kerststukjes. Eerlijk is eerlijk, het zijn niet van die kunstwerken zoals je die vaak in de winkel ziet. Dat kunnen anderen vast wel, alleen zo creatief ben ik nu eenmaal niet. Maar – ik vind ze er prima uitzien, vond het leuk om te doen en het scheelt een hoop geld.

Als je zelf kerststukjes maakt, kun je dat natuurlijk zo duur en goedkoop maken als je zelf wilt. Ik heb er tot nu toe dus echt niets meer aan uitgegeven dan die takken en de oase, maar wil eigenlijk nog wel wat van die minikerstballetjes kopen om erin te hangen. Zien ze er nóg gezelliger uit. Van die minikerstballetjes die ik vroeger met kerst als oorbellen in m’n oren hing! Maar goed, daar ga ik niet speciaal naar op zoek – dus als ik ze niet toevallig ergens tegenkom zullen ze er vast niet komen.

Lees ook:Lekker / goedkoop / gezond?
Lees ook:Goedkoop gezellig in huis
Lees ook:Valkuilen bij besparen
Lees ook:Wat is goedkoper: sim only of een abonnement?
Lees ook:Maakt gierig gelukkig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.