Wat is goedkoper: sim only of een abonnement?

Telefoons zijn tegenwoordig al duur genoeg. Of je nou een sim only of abonnement hebt, we vinden allemaal dat we te veel betalen. Toch kunnen we niet meer zonder onze mobieltjes en willen we het nieuwste van het nieuwste. Daarom is het nu de tijd voor de ultieme test: is een sim only of abonnement goedkoper?

Sim only

Met een sim only  ben je elke maand tussen de €9,50 en €25,- kwijt. Iedere provider biedt wel verschillende sim only’s aan. Je kunt kiezen uit verschillende hoeveelheden belminuten en mb’s. Dit lijkt zo op het eerste gezicht goedkoop, maar voor dit bedrag heb je nog geen telefoon. De telefoon koop je er los bij.

Het voordeel van een sim only is dat het niet aan je telefoon gekoppeld is. Wil je een nieuwe telefoon? Dat kan. Je blijft elke maand gewoon het vaste bedrag betalen, ongeacht wat voor telefoon je koopt. Ook als je nog een goed werkende telefoon hebt en je abonnement is afgelopen, is een sim only handig. Je hebt meer vrijheid in de keuze die je maakt en per maand heb je maar een klein bedrag dat van je rekening wordt afgeschreven. Een nadeel is dat je in een keer een smak geld neer moet leggen voor het kopen van een telefoon.

Abonnement                                               

Je abonnement is afgelopen en je mag een nieuwe telefoon uitkiezen. Harstikke leuk! Maar ook lastig. Want waar ga je nu voor? En welk abonnement kies je bij je telefoon? Abonnementen kun je afsluiten voor een periode van één of twee jaar. De prijzen verschillen per abonnementsgrootte. Zo kun je bij je favoriete telefoon je favoriete abonnement kiezen.

Het voordeel van een abonnement is dat je niet zoals bij een sim only, in een keer een groot bedrag hoeft over te maken voor je telefoon. Meestal betaal je nog een paar tientjes bij voor je nieuwe mobiel. Per maand worden de abonnementskosten afgeschreven van je rekening. Deze abonnementskosten liggen gemiddeld tussen de €30,- en €60,-. Een nadeel is dat je één of twee jaar vast zit aan hetzelfde bedrag en dus ook aan dezelfde telefoon.

Conclusie

De voordelen van een sim only zijn dus dat je elke maand een klein bedrag kwijt bent. Dit bedrag ligt bij een abonnement hoger. Ook zit je telefoon niet vast aan de sim only en ben je vrij om je telefoon juist eerder of later in te ruilen voor een nieuwe. Ik zou daarom voor een sim only kiezen. Mocht je het vervelend vinden om in een keer veel geld neer te leggen, dan kun je sparen totdat je genoeg hebt. En als je alle kosten van een sim only en een abonnement apart bij elkaar op telt, is een sim only uiteindelijk vaak goedkoper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.