Gemist belastingvoordeel

Oh… zou het? Ben ik eens vroeg met mijn belastingaangifte, zie ik nu een interessant stuk over de mogelijkheid om een stuk energiekosten af te trekken. Kijk, dat wist ik dan dus weer niet. Moet er nog even goed naar kijken, het gaat om een advertorial dus er zal vast niet zoveel voordeel te halen zijn als het lijkt. Maar wie weet, kan ik door deze tip toch nog wat belasting besparen.

Het gaat hier om een tip speciaal voor thuiswerkende zzp’ers. En ja, daar ben ik er één van. Ben natuurlijk als budgetcoach en docent ook regelmatig de deur uit, maar er zijn toch veel dagen dat ik de hele werkdag achter mijn pc doorbreng. Lekker thuis, een heerlijk leven hoor. Alleen verbruiken we daardoor inderdaad wel meer energie dan wanneer ik buiten de deur zou werken. Dat spreekt voor zich. De computer staat aan, verlichting, verwarming, koffiemachine… het verbruikt allemaal energie.

Okay… ik heb de check meteen maar gedaan (van Nuon). Paar vragen beantwoord, en wat blijkt? Ik kan alleen de energie aftrekken die verbruikt wordt door apparaten van mijn onderneming. Dat blijft dus beperkt tot mijn computer. Want mijn werkkamer is fiscaal gezien geen werkruimte. Nou ja, dat wist ik allang, dus niets nieuws. En ik ga geen kunstgrepen uithalen om te onderzoeken hoeveel ik kwijt ben aan het energieverbruik van mij PC hoor… dat kost me waarschijnlijk meer aan tijd dan het me aan belastingvoordeel oplevert. Jammer, maar misschien heeft een andere zzp’er er nog iets aan?

Lees ook:Wat verbruikt zo’n ding eigenlijk?
Lees ook:Trendsetter…levensgenieter…wat ben jij?
Lees ook:Niet nu stuk gaan hoor!
Lees ook:Kun jij niet wat minder?
Lees ook:Goedkoper onderweg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.