Goedkoper onderweg

onderwegVandaag was ik de hele dag op pad, om een cursus te geven. Niet om de hoek, dus zat ik een flinke tijd in de auto. Gelukkig zonder file – dus dat was dan alweer een hele meevaller. Maar – onderweg bedacht ik me wel iets dat veel mensen ongemerkt veel geld kost. Even iets te eten en/of drinken als je en route bent. Met de auto, of met het openbaar vervoer.

Een kopje koffie op het station. Een zakje drop bij het benzinestation. Een broodje halen voor de lunch. Een Mars, Twix of Snickers voor wat extra energie aan het eind van de middag. De uitgaven zijn stuk voor stuk niet enorm, maar tel voor de grap eens bij elkaar op wat je aan dat soort dingen uitgeeft – als je veel onderweg bent. Dan kun je nog best schrikken denk ik zo.

Nu was ik vandaag op dat gebied heel verantwoord hoor. Ik had een tasje meegenomen met twee bananen, wat Sultana en boterhammen die ik op de vroege morgen zelf gesmeerd had. Flesje met kraanwater erbij, ik had genoeg bij me voor tijdens deze autotrip. En de kosten daarvan? Wat zal het zijn… alles bij elkaar net zoveel als een cappucino bij de stationskiosk?

Lees ook:Goedkoop treinuitje in de herfstvakantie!
Lees ook:Lekker / goedkoop / gezond?
Lees ook:Op zoek naar een betaalbare vakantie?
Lees ook:Zo bespaar je op je verzekering: 8 tips
Lees ook:Adders onder de huurauto?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.