Gedoofd vlammetje

Soms kom je lang s van die bespaartips waarvan ik me afvraag hoeveel dat je dan gaat opleveren. Zoals deze: de waakvlam van de CV-ketel en geiser kan in de zomer wel uit. En ook als je op vakantie gaat. Zou dat nou echt zoden aan de dijk zetten? Aan wat voor besparing moet ik dan denken?

En trouwens – ik weet het niet, maar wij hebben een combiketel. Nu heb ik de ballen verstand van dat soort dingen, maar die moet toch ook aanslaan als je gaat douchen of het bad aanzet. Tenminste, ik ben zelf niet zo dol op koud douchen (al word je er natuurlijk wel goed wakker van). Hetzelfde geldt toch voor ons keukengeisertje als we warm water nodig hebben? Of is die waakvlam dan niet nodig, gaat het dan vanzelf? Daar ben ik dan toch wel nieuwsgierig naar…

Anyway, heeft iemand in beeld hoeveel je dan bespaart door het uitzetten van die waakvlam? Ik lees hier dat je dan € 55 zou besparen doordat er 90 m3 aan gas minder verbruikt wordt. Klopt dat echt?

Lees ook:Water besparen met een regenton
Lees ook:Gratis facelift!
Lees ook:Besparen op de vaat
Lees ook:We stoken niet voor…
Lees ook:Klaar voor het najaar!

4 reacties op “Gedoofd vlammetje

  1. Rik

    Hoi Anneke, Zoals altijd lees ik je blog en dit verhaal past weer een beetje in mijn straatje als mederwerker gas van Liander.
    De besparing is niet zo te noemen, dit is helemaal afhankelijk van je persoonlijke wensen.
    De waakvlam van een Geiser uit doen betekend dat elke keer dat je warmwater wilt pakken je de geiser aan moet steken.
    Dan kun je beter kijken of een nieuwe geiser met elektrische ontsteking niet voordeliger is (hierin brandt geen waakvlam).

    Indien je ene Combi Ketel hebt zul je waarschijnlijk geen geiser hebben aangezien je ketel dan WARMTE en WARMWATER maakt. Misschien dat je een klein Close-in of hot- fill boilertje hebt in de keuken. Dat geeft extra comfort en kost wel wat elektrisch vermogen.
    Mijn Commbiketel heeft een mogelijkheid om zomers het CV gedeelte uit te schakelen, zodat de verwarming niet perongeluk aan gaat of er water wordt rond gepompt. Dat scheelt iets. Maar je bespaart meer door de cv alleen aan te zetten als je thuis bent en op tijd weer een graadje terug te draaien.. ene niet te lang douchen ;-)

      /  
  2. Rik

    Nog even over de gasprijs, op dit moment is kost bij nuon een m3 gas ca 55 cent, als je dan 90m3 kunt besparen is dat ongeveer 50 euro.

      /  
  3. Margo

    Misschien is het uitzetten van je waakvlam niet een hele grote besparing, maar het is in ieder geval beter dan niks doen! Alle kleine beetjes helpen ten slotte.
    Verder is het wel altijd nuttig om offertes te vergelijken wanneer je bijvoorbeeld een onderhoudsmonteur voor je cv ketel nodig hebt. Dat kan best een hoop geld besparen, ook niet vervelend lijkt mij ;)
    http://www.cvketel-weetjes.nl/artikelen/offerte-cv-ketel/aanvragen.html

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.