Bespaar je een boete!

Laat ik het nog maar even roepen, zo vlak voor 1 april. Als je belastingaangifte moet doen, dan ligt de deadline op 31 maart om 23.59 uur. Vóór 1 april moet je de aangifte hebben ingediend. Dikke kans dat je het al gedaan hebt. Maar zo niet… houd er rekening mee dat de Belastingdienst de boetes heeft verhoogd! Goed nieuws: het is heel eenvoudig om uitstel te krijgen.

Misschien denk je dat je een bijzonder geval moet zijn en een hele goede reden moet hebben om uitstel te krijgen voor je belastingaangifte. Dat is helemaal niet zo! Iedereen die uitstel aanvraagt, krijgt deze zonder nadere vragen tot 1 september. Hoef je verder niets voor te doen, maar je moet het wel aanvragen. Dat kan telefonisch (bij de Belastingtelefoon), en ook digitaal. Gewoon even online een formuliertje invullen en inzenden. Heb je wel je DigiD bij nodig. Lukt het je niet voor vrijdag? Even doen, dat uitstel.

Vraag je geen uitstel, maar dien je niet op tijd de aangifte in, dan kun je daar een behoorlijke boete voor krijgen. Eerst krijg je nog een aanmaning met de kans om te reageren maar daarna begint het boetecircus. Dat begint met € 226, loopt zomaar op tot € 984 en bij meerdere jaren zelfs naar maximaal € 4.920. Daar kun je toch veel leukere dingen voor doen!

Lees ook:Tips voor je belastingaangifte (voor 1 april!)
Lees ook:Belastingaangifte klaar…geld binnenhalen?
Lees ook:Belastingtips
Lees ook:Belasting besparen?
Lees ook:Gratis hulp bij je aangifte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.