Gratis hulp bij je aangifte

Weet je nu al dat je er tegenaan gaat hikken, de hele maand? Dat je gewoon echt opziet tegen het invullen van je belastingaangifte? Waarom zou je er dan geen hulp bij inschakelen? Hoeft niet eens geld te kosten!

Want tja, uitbesteden klinkt wel aantrekkelijk – maar we blijven Hollanders. Wie zegt dat zo’n belastingconsulent z’n kosten terugverdient? En als dat niet zo is – dan is het toch zonde van het geld. Dat is op zich wel zo, toch denk ik er steeds vaker anders over. Als het uitbesteden jou bevrijdt van flinke kopzorgen, dan is dat natuurlijk ook wel wat waard. Ongeacht of je er nou (meer) belasting door terugkrijgt of niet.

Wil toch geen geld uitgeven aan een consulent – of kun je het niet, omdat je het simpelweg niet hebt? Dan kun je altijd nog kijken naar de gratis mogelijkheden voor hulp bij aangifte. Op Geld en Recht staat een mooie uiteenzetting van de mogelijkheden door collega Jelle van den Berg, die ik heel kort samenvat:

  • Belastingdienst: biedt gratis hulp voor ouderen en mensen met een lager inkomen (alleenstaanden tot € 32.000, partners tot € 47.000). Afspraak maken? Bellen met de Belastingtelefoon. Redden ze het niet voor 1 april, krijg je automatisch uitstel.
  • Ouderenbond ANBO: biedt hulp aan leden (65+), je betaalt alleen een tegemoetkoming in de (reis)kosten. Hanteert ook een inkomensgrens: € 33.743 voor alleenstaanden, € 50.000 voor echtparen.
  • Vakbond. FNV doet het al meer dan veertig jaar, doet het gratis en is groot: 6.000 vrijwilligers helpen jaarlijks meer dan 350.000 leden. Je moet wel lid zijn dus. Bij CNV moet op zich niet, maar niet leden betalen wel veel meer (€ 40 / € 60) dan leden (€ 7 / € 9). Inkomensgrenzen worden er niet gehanteerd bij de vakbonden.

Of je doet het gewoon lekker zelf natuurlijk…

Lees ook:We zijn op de wereld…
Lees ook:Hulp….veel te duur….
Lees ook:Laat je helpen!
Lees ook:Te trots voor hulp?
Lees ook:ID kaart nu echt gratis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.