Belasting besparen?

Zoooo maart is begonnen, en daarmee het belastingaangifte seizoen. Of doe jij je aangifte niet braaf voor één april? Ik wel, maar meestal komt het wel neer op het laatste weekend van maart. Onzinnig natuurlijk, dat steeds maar uitstellen, maar toch gaat het ieder jaar hetzelfde. Anyway, dit is dus ook het seizoen van de belastingtips. Ik ga ze niet allemaal voor jullie opschrijven hoor, dat doen zoveel anderen voor ons. Zal wel proberen regelmatig linkjes te plaatsen naar artikelen over het besparen van belasting, want iedere euro die je niet naar de fiscus hoeft te brengen is er natuurlijk toch één!

Om te beginnen maar even aandacht voor de aftrek van zorgkosten. Had me er zelf nooit eerder in verdiept (gelukkig hebben wij nagenoeg geen ziektekosten), maar heb er veel over geleerd op een bijeenkomst voor vrijwilligers van Humanitas afgelopen dinsdag. En veel daarvan staat gewoon in dit artikel op Z24. Kijk eens goed na of er niet iets voor jou van toepassing is. Vooral als je een laag inkomen hebt, kan het zomaar zijn dat je boven de aftrekdrempel uitkomt en je dus geld terug kunt krijgen van de Belastingdienst!

Lees ook:Rijk zonder geld
Lees ook:Huishoudens geven in februari opnieuw minder geld uit aan goederen en diensten
Lees ook:Kortingen pensioenfondsen raken 5,6 miljoen Nederlanders
Lees ook:Programma over geld: Uitstel van executie
Lees ook:Werkloosheid loopt verder op

Eén reactie op “Belasting besparen?

  1. Bouma

    Wilt u belasting besparen, denk dan ook aan de erfbelasting. Door volledig gebruik te maken van de aanwezige vrijstellingen kunt u tot duizenden euro’s besparen. Meer informatie vindt u op http://www.erfbelastingscan.nl

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.