Verdorven vertrekpremies

Het liefst houd ik me bezig met de overzichtelijkheid van de financiële huishouding van een gezin. Hoe het daar gaat met de inkomsten en uitgaven, wat daar te besparen valt. Maar zo af en toe kijk ik ook even naar het grotere geheel. En dan kan ik me soms zó verbazen!

Neem nou de idiote bedragen die aan vertrekpremies worden betaald. Bestuurders die een organisatie verlaten, die dan een waanzinnig bedrag meekrijgen. Dat begrijp ik nog als ze een superprestatie hebben geleverd. Als een bedrijf voor zo’n prestatie achteraf nog een flinke beloning wil neertellen, moet ze dat vooral doen. En bij commerciële bedrijven maak ik me überhaupt niet zo druk over beloningen.

Bij toezichthoudende instanties en overheidsinstellingen vind ik dat een ander verhaal. Concreet gaat het nu over de oud-voorzitter van de NMa (Nederlandse Mededingingsautoriteit, onze kartelwaakhond zeg maar), Pieter Kalbfleisch. Die is daar eerder vertrokken dan gepland, hij moet voor de rechter komen wegens meineed. Maar heeft wel een bedrag van 352.000 meegekregen aan oprotpremie. Omdat het nu eenmaal bij zijn aanstelling zo afgesproken was.

Tja, afspraak is afspraak natuurlijk, daar kun je niets aan doen. Maar waarom worden zulke bedragen aan vertrekpremies toegezegd? Hoeveel gezinnen kun je hiervan wel niet te eten geven?

Lees ook:Loterij gewonnen? Wat zou jij doen met 262 miljoen?
Lees ook:Gaat zorgpremie volgend jaar omlaag?
Lees ook:Overzicht…inzicht…rust
Lees ook:Blijf uit de buurt van je limiet
Lees ook:Het is zó goedkoop…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.