Gaat zorgpremie volgend jaar omlaag?

De zorg…..de kosten lopen de pan uit, dus moeten we er steeds meer voor betalen. Zoals het verplichte eigen risico voor de basiszorg, waarvoor een verhoging gepland staat per 2013. Van € 220 naar € 350 zelf betalen als je gebruik maakt van zorg. Wat betekent dat nou?

Wie nagenoeg geen zorg nodig heeft zal er geen last van hebben. Sterker nog, die kan ervan profiteren. Tenminste, als minister Schippers gelijk krijgt. Die gaat er vanuit dat de premie voor de basisverzekering volgend jaar omlaag gaat. Klinkt logisch: een hoger eigen risico moet leiden tot een lagere premie. Zo gaat het ook als je vrijwillig een hoger eigen risico accepteert. Er wordt een bedrag genoemd van € 61 per verzekerde…

Nee, niet per maand – rijkrekenaars! Dat is natuurlijk op jaarbasis, komt dus neer op € 5 per maand minder aan premie voor je basisverzekering. Of we dat ook echt gaan terugzien…ik ben benieuwd. En ach, wat zal de premie voor de aanvullende verzekering doen?

Wel belangrijk voor degenen die krap in hun geld zitten: geld reserveren, apart zetten voor dat eigen risico. Als je in het ziekenhuis belandt en je moet opeens € 350 aftikken is het wel fijn als je dat ook hébt. Anders heb je daarna niet alleen medische, maar ook financiële zorgen door de behandeling.

Lees ook:Toch geen eigen risico in zorgpolis?
Lees ook:Meer risico nemen dan maar?
Lees ook:Ga maar weer rekenen
Lees ook:Gaan de premies van de zorgverzekeraars in 2014 omlaag?
Lees ook:Meer dan alleen de basis?

Eén reactie op “Gaat zorgpremie volgend jaar omlaag?

  1. Kuiper

    Dat de zorgkosten dratisch naar beneden kunnen wordt duidelijk uit het volgende.
    Mijn schoonmoeder moest voor controle naar haar specialist in het ziekhuis in Beverwijk. Achteraf blijkt dat de huisarts dit onderzoek ook gewoon kan doen. Het onderzoekje in het ziekenhuis, wat nog geen 10 minuten duurde, kost de verzekering maarliefst 800,- euro. Het aantal bezoeken 4x per jaar x 800 = 3200,- euro per/jr. voor nog geen 30 minuten aan consult tijd. Het rekensommetje wordt beangstigender als je dit x zoveel patienten gaat berekenen. Laat de Haagse bollebozen zich daar maar eens in gaan verdiepen.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.