Kop uit het zand

poststapelVoor een budgetcoach is het bijna standaard bij het eerste bezoek bij iemand thuis: stapels ongeopende enveloppen. De ‘kop-in-het-zand’- strategie leidt tot deze stapels: als ik het niet zie, weet ik ook niet dat die schulden er zijn. En hoef ik er ook niets aan te doen. Misschien verdwijnen ze vanzelf?

Natuurlijk verdwijnen ze niet vanzelf! Sterker nog, door je post niet open te maken worden de schulden vele malen erger. Een verkeersboete van € 40 wordt door het steeds maar niet betalen en reageren uiteindelijk een vordering van € 600 bij een deurwaarder. Zo wordt ieder bedrag dat je maar steeds niet betaalt uiteindelijk een hele nare grote schuld.

Dus: herken je dit gedrag bij jezelf of bij anderen? Haal die kop uit het zand, maak je post open en red wat er te redden valt!

Lees ook:Geld tegoed kan je geld opleveren
Lees ook:Méér dan besparen!
Lees ook:Blijf uit de buurt van je limiet
Lees ook:Een op zes huishoudens heeft schulden
Lees ook:Programma over geld: Uitstel van executie

Eén reactie op “Kop uit het zand

  1. (Be)SpaarChick

    Helemaal mee eens!

    Ik heb geen financiële problemen maar heb soms echt wel moeite met het opgeruimd houden van mijn huis en het gestructureerd bijhouden van de administratie. Ik denk dat het voor mensen in de situatie die jij beschrijft moeilijk is om te beginnen met het opruimen van de puinzooi. Waarschijnlijk is de rest van het huis namelijk ook een puinzooi. Ik vond: Organiseren van binnen naar buiten van Julie Morgenstern een absolute topper om je huis weer op orde te krijgen. Misschien een leuke, extra tip?

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.