Geld tegoed kan je geld opleveren

Het schijnt booming business te zijn: handel in vorderingen. Dus jij hebt van iemand geld tegoed en die betaalt maar niet. Dan kun je jouw vordering op die persoon of dat bedrijf verkopen, zodat jij geld hebt en de zorg van het binnenhalen van de betaling bij de koper komt te liggen. Dat kan interessant zijn, als je het maar niet voor elkaar krijgt om te zorgen dat de andere partij jou je centen geeft. Er zijn partijen die vorderingen opkopen, de handel loopt zelfs via Marktplaats.

In de zakelijke wereld is het heel gebruikelijk: bedrijven die hun vorderingen op klanten verkopen aan een andere partij, zodat zij er geen incassoproblemen meer mee hebben. Zo kan een hele andere club opeens bij jou geld komen halen voor een schuld die je had bij bijvoorbeeld Vodafone. Het verkopen van de facturen is voor zo’n bedrijf financieel dan interessanter, dan er zelf een incassobureau op te zetten.

Maar ook particulieren kunnen hun vorderingen verkopen. De Credit Retrieve Company heeft een speciale site: www.verkoopjevordering.nl. Daar kun je jouw vordering te koop aanbieden. Of ze ‘m kopen, hangt natuurlijk af van de situatie.

Nu moet je natuurlijk niet denken dat je dan het volledige bedrag dat je had moeten krijgen, ook van hen krijgt. Dat is logisch: zo’n bedrijf wil eraan verdienen en moet zelf ook weer kosten maken om de vordering te innnen. Wat je ervoor krijgt varieert ergens tussen de 5 en de 50% van het oorspronkelijke bedrag. Hoe ouder je vordering, hoe minder deze waard is.

Dat is natuurlijk veel minder dan je eigenlijk zou moeten krijgen. Maar ja, als je het zelf niet voor elkaar krijgt, komt er gewoon helemaal geen geld. Of je moet er nog heel lang achteraan zitten of zelfs gaan procederen. Er zijn genoeg situaties waarin dit concept dan een uitkomst kan bieden.

Lees ook:Enige compensatie voor Neckermann-gedupeerden
Lees ook:Rijk worden op de Vrijmarkt!
Lees ook:Griep kost werkgevers veel geld
Lees ook:ADV: Spek je spaarrekening bij de slager
Lees ook:Kop uit het zand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.