Oppassen met Ryanair…en anderen

Als je een vliegticket of iets anders met reizen boekt, moet je altijd goed opletten waar je klikt. Of waar je juist niet moet vergeten te klikken. Want voordat je het weet heb je een reisverzekering afgesloten die je helemaal niet nodig hebt. Of een annuleringsdekking. Zonde van de euro’s die daarvoor afgeboekt worden! En ook behoorlijk stiekem van de betrokken organisaties. Ryanair is er koning in, meldt Kassa.

In de uitzending van Kassa afgelopen zaterdag krijgt Ryanair het flink te verduren. En da’s niet vreemd… ze lappen de regels omtrent het online boeken van tickets dan ook behoorlijk aan hun laars. Tja, het zijn natuurlijk Nederlandse regels, en Ryanair is geen Nederlands bedrijf. Onze Consumentenautoriteit heeft bij die Ieren niets te vertellen…

Maar Ryanair is niet de enige die niet helemaal netjes werkt bij het boeken. Ook bij Center Parcs en Landal GreenParks heb je zomaar opeens een annuleringsverzekering aan je broek. Omdat die keuze op het boekingsformulier standaard ‘aan’ staat. Wat betekent dat je juist wél moet klikken om hem níet af te sluiten. Mag helemaal niet. Center Parcs verdedigt het met ‘de klanten vinden het juist fijn’. Nou… ik betwijfel of ze daar onderzoek naar gedaan hebben…het brengt natuurlijk makkelijk extra geld in het laatje.

Tegen Ryanair komt nu een studente rechten, samen met haar vader, in opstand. Christina van Putten gaat een rechtszaak aanspannen waarbij jij kunt aanhaken als je ook door de rare fratsen van de Ierse budgetvlieger in een reisverzekering geluisd bent. Moet je even mailen naar ongewildereisverzekering(at)gmail.com.

Lees ook:Oppassen bij vakantieboeking
Lees ook:Blij met Binck
Lees ook:Blijf kritisch
Lees ook:Bespaartips voor uw vakantie
Lees ook:Wanneer wordt het betuttelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.