Blijf kritisch

Een houding aannemen waarin je altijd maar kritiek hebt op alles en iedereen, daar wordt een mens in mijn ogen niet leuker van. Dat wil echter niet zeggen dat je dan maar altijd alles over je heen moet laten komen en alles maar goed moet vinden. Je kunt ook kritisch zijn zonder vervelend te worden. En dat kan je veel geld besparen.

Neem nou bijvoorbeeld het afsluiten van een reisverzekering. Dat kun je – heel gemakkelijk – met een vinkje bij het boeken van je reis regelen. Ideaal toch? Wél heel handig, maar óók meestal veel te duur.

Als je kritisch bent, ga je daar niet zomaar mee akkoord. Dan neem je een verzekeringsvoorstel mee en ga je dat vergelijken. Eens kijken wat jouw tussenpersoon te bieden heeft qua reisverzekering, en struinen op internet. Natuurlijk is het belangrijk om de dekking van de verschillende verzekeringen goed te bekijken, die lopen nogal uiteen. Maar dat wil niet zeggen dat een duurdere verzekering altijd een betere keuze. Ten eerste hebben de duurdere polissen niet altijd een betere dekking en zelfs als dat wel zo is: heb je die uitgebreide dekking eigenlijk wel nodig?

Zo geldt het met heel veel dingen: door kritisch te blijven kun je geld besparen. Goed nadenken of een bepaalde aankoop eigenlijk wel nodig is en zo ja, waar je deze dan het beste kunt doen. Dat scheelt vaak veel geld ten opzichte van impulsief een aankoop doen al je in de stad rondloopt.

Lees ook:Meer dan alleen de basis?
Lees ook:Besparen door opstappen
Lees ook:Oppassen met Ryanair…en anderen
Lees ook:ADV: Goedkoper op vakantie
Lees ook:Zo bespaar je op je verzekering: 8 tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.