Dacht je dat je nu al veel betaalde?

Vind jij de premie van je ziektekostenverzekering ook zo shocking hoog? Voor veel mensen is het een behoorlijke dobber om die kostenpost in te passen in hun maandelijks budget. Nou, bereid je maar voor… het gaat allemaal nog veel duurder worden.

Elk jaar gaat de premie van je zorgpolis toch al omhoog. Je kunt misschien wat besparen door over te stappen naar een andere verzekeraar, maar de algemene tendens is gewoon stijgend. Daar zijn we al bijna aan gewend geraakt. Er spelen alleen nu nog een paar dingen, die de premie nog eens extra gaan verhogen.

Ik zal je niet vermoeien met de details, maar door Europese regels (Solvency 2) moeten de verzekeraars vanaf 2013 veel meer kapitaal gaan aanhouden. Een verdubbeling ongeveer. Als wij dat geld met z’n allen moeten leveren, betekent dat een eenmalig bedrag van zo’n €200 per verzekerde. Dat is dan wel eenmalig, wat zou zorgen voor een premiehobbel – een jaar later weer omlaag dus.

Maar er is meer. Ook plannen van minister Schippers zorgen ervoor dat de premie van de ziektekostenverzekeringen opgedreven wordt. Zij wil het ‘vereveningsstelsel‘ afbouwen. Daarmee krijgen de verzekeraars geld van de overheid voor te hoge ziekenhuiskosten, en daar wil de minister vanaf. Dan zullen wij dat vast en zeker zelf moeten opbrengen….

Geen goed nieuws op een doodgewone doordeweekse ochtend.

Lees ook:Gaat zorgpremie volgend jaar omlaag?
Lees ook:Onmaatschappelijk hoge winst…
Lees ook:En nu weer niet gratis…
Lees ook:Premie zorgverzekering laag dankzij angst voor eigen risico
Lees ook:Stokje voor bespaartruc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.