Incassobureau aast op vakantiegeld

Zoals ik gisteren al aankondigde, is vanmorgen een item op BNR Nieuwsradio uitgezonden over het aflossen van schulden met vakantiegeld. Daaraan heb ik een bijdrage mogen leveren, superleuk. Wil je ‘t horen? Klik hier maar!

Wees dus niet verbaasd – als je een betalingsregeling met een incassobureau hebt lopen, als ze bellen of een brief sturen met de vraag of je niet sneller van je schuld af wilt zijn, door (een deel van) je vakantiegeld naar ze over te maken. Ik vind dat geen slecht initiatief, zolang ze maar niet de indruk wekken dat je verplicht bent om dat te doen. De afgesproken betalingsregeling staat gewoon zoals die staat, je kunt volstaan met het netjes voldoen aan die verplichting. Maar goed, het is wel fijn als de schuld sneller weg is. Dat scheelt je daarna immers weer in je maandbudget, omdat de maandelijkse aflossing dan sneller verdwijnt.

Als er loonbeslag ligt is het overigens een ander verhaal. Daar wordt het vakantiegeld wel automatisch door de werkgever gebruikt voor het betalen van de schuldeiser(s). Dus met een loonbeslag kun je wel fluiten naar je vakantiegeld. Al geld ook daar weer: hoe sneller de schuld afbetaald is, hoe sneller jij weer van een redelijk budget kunt gaan leven.

Lees ook:Beer op de weg voor betalingsregelingen
Lees ook:Apps om te besparen
Lees ook:Bestolen door werkgever
Lees ook:Morgen op de radio!
Lees ook:Blij met Binck

Eén reactie op “Incassobureau aast op vakantiegeld

  1. Mvr

    Ik heb door mijn ex partner een loonbeslag. Mogen ze je gehele vakantiegeld dan afpakken?
    Ik vind niet dat ze dat kunnen maken. Mensen met loonbeslag hebben net zo goed recht op een vakantie en je vakantiegeld, daar werk je toch voor. Ik vind het zo ie zo krom in dit land dat je ex partner je kan opzadelen met een schuld die niet van jou is alleen omdat hij geen inkomen heeft. Echt belachelijk.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.