Schenken aan je werkgever?

Het klinkt zo raar: schenken aan je werkgever. De meeste werknemers zouden er desgevraagd vast niet over peinzen om hun werkgever geld te schenken. Toch? Ze zullen vast reageren met de uitroep dat het andersom moet zijn. Toch blijkt uit onderzoek van Intermediair dat er door hoogopgeleide werknemers maar liefst 60 miljoen per jaar aan hun werkgever weggegeven wordt. Hoe zit dat?

Echt schenken is het niet, de werknemers maken geen geld over naar hun baas. Maar wat ze ook niet doen, is de door hen v00r de baas gemaakte kosten goed declareren. Door declaraties te laten zitten, geven ze dus in feite wel degelijk geld weg. Gemiddeld zo’n € 60 per persoon per jaar. Als je dat doorrekent naar het totaal van twee miljoen hoog opgeleiden in loondienst kom je op….grappig, in het artikel zeggen ze €60 miljoen euro, maar bij mij is 2 miljoen x € 60 toch nog steeds €120 miljoen. Ik zal wel iets verkeerd begrepen hebben…

Overigens herken ik het wel. Nu ben ik al een paar jaar niet meer in loondienst, maar ik heb voor werkgevers toch ook weleens kosten gemaakt die ik had kunnen declareren. Alleen niet gedaan? Waarom? Tja, gemakzucht natuurlijk. Niet belangrijk genoeg. Teveel gedoe. Bonnetje kwijt. Kleine bedragen. Maar wel zonde. Ik moet zeggen dat ik nu – als zelfstandige – zorgvuldiger ben en netjes alle gemaakte kosten in mijn boekhouding verwerk.

Lees ook:Bestolen door werkgever
Lees ook:€130 miljoen weggegeven!
Lees ook:Te trots voor hulp?
Lees ook:Griep kost werkgevers veel geld
Lees ook:Carnaval kost ‘het bedrijfsleven’ zo’n 800 miljoen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.