De platgeslagen WC-rol

wcrolHij gaat niet uit mijn hoofd… in die uitzending van Geen cent te makken, die ik gisteren bekeek, deed Marieke iets waar ik verbaasd naar zat te kijken. Voor haar zo vanzelfsprekend, door de meesten ongetwijfeld nog nooit bedacht. Peter en Marieke waren in de badkamer van die mensen, en als uit een soort van automatisme pakt Marieke de WC-rol uit de houder en slaat die met een ferme klap tegen de muur plat.

Huh? Dacht ik… maar gelukkig viel het kwartje al voordat ze het ging toelichten. Een ovale WC-rol kost wat meer moeite om af te rollen. En dat is nou net het idee: als het papier er minder soepel vanaf rolt, zul je ook minder WC-papier gebruiken bij je toiletbezoek. Zo bespaar je dus op WC-papier. Daarbij is de keuze van het papier natuurlijk ook van belang, maar ik denk dat ik liever een rol heb die wat lastiger afrolt dan van dat schuurpapier aan mijn billen.

Trouwens, mijn schoonvader kwam laatst op visite en had een cadeautje mee: WC papier bedrukt met biljetten van € 50. Met geld je reet afvegen, dat is pas decadent. Ik heb het alleen nog niet gebruikt!

Lees ook:Keukenperikelen
Lees ook:Besparen bij de Belastingdienst
Lees ook:Je portemonnee leegpaffen
Lees ook:Flink besparen op je zorgverzekering
Lees ook:Is besparen lijden met een grote IJ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.