Je portemonnee leegpaffen

Het blijft heel lastig om te begrijpen. Juist de mensen die heel krap bij kas zitten, zijn vaak degenen die wel veel roken. Terwijl roken verschrikkelijk veel geld kost! Om nog maar even niet te spreken van de aanslag die roken op je gezondheid doet. Op haar Bespaarkalender zegt Marieke Henselmans (morgen, ik ben eigenlijk te vroeg): ‘Kom op jongens, stop! Met alle hulp die helpt. Doe het voor jezelf, je partner, je (klein)kinderen, je hond, poes, je portemonnee,  of anders voor mij.’

Stoppen met roken is ongetwijfeld niet makkelijk. Ik kan er niet over meepraten, heb zelf nooit gerookt. Het roken van mijn ouders (vroeger, ze zijn allebei allang gestopt) zorgde er bij mijn zus en mij voor dat wij juist zeker niet zouden gaan roken. Vooral de gewoonte om ook in de auto te roken is ons bijgebleven. Maar goed, het zal dus niet makkelijk zijn om te stoppen. Gelukkig zijn er allerlei hulplijnen die je kunt inschakelen, die de kans dat het lukt wel sterk vergroten. Even gestolen van Marieke geef ik je de volgende links:

Je kunt dus twee goede voornemens gemakkelijk met elkaar combineren. Door te stoppen met roken bespaar je veel geld! Reken eens uit hoeveel je per week wegpaft, en hoeveel je dus kunt overhouden voor andere uitgaven (of sparen) als je ermee stopt. Ga je ervoor, houd dan ook bij hoeveel sigaretten je niet hebt gerookt, en hoeveel geld je dat wel niet scheelt. Rookte je een pakje per dag? Dan levert stoppen je over een periode van 20 jaar maar liefst € 34.000 op. Of het kost je zoveel als je niet stopt. Wat een geld hè? En roken is natuurlijk ook heel slecht voor je. En vies.

Lees ook:Grootse bespaarposten
Lees ook:Waarom elektrisch roken zo veel beter is dan normaal roken
Lees ook:De platgeslagen WC-rol
Lees ook:Belangrijke – en vrolijke – bespaarlessen
Lees ook:Bespaargoeroe: Marieke Henselmans

Eén reactie op “Je portemonnee leegpaffen

  1. Geja

    Dat is een goed idee! Maar helemaal stoppen is gezonder, geldbesparend en je brengt andere niet in gevaar. In plaats van het gif delen met iemand waarvan je houdt , motiveer elkaar om helemaal te stoppen! Minder kans op ziektes en je gaat er beter uitzien.

    Stoppen met roken blog

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.