Zó stom! Gewoon weg…

portemonneeGetver! Wil ik vanmiddag boodschappen gaan doen, kan ik m’n portemonnee nergens vinden. Diep nadenken.. waar voor ‘t laatst gebruikt? Welke jas had ik toen aan? Hij zat toch in m’n tasje? Wat heb ik gedaan toen ik thuiskwam? Heeft manlief ‘m misschien even gepakt? Zou ik ‘m in de winkel hebben laten liggen?? Wat word je daar zenuwachtig van zeg!

Uiteindelijk heb ik ‘m dus nog steeds niet. Vast laten liggen in de HEMA, toen ik de tompoucjes voor het kinderfeestje van Milo afrekende. Natuurlijk met ze gebeld, maar daar was geen portemonnee gevonden. Ook niet in jassen, broeken en tassen. En ik weet zeker dat ik ‘m na zaterdagmiddag bij de HEMA niet meer gebruikt heb. Dus die jas, die tas, de opbergplek van dat tasje heb ik wel honderd keer doorvoeld. Maar nee hoor. Kwijt dan dus. Verloren of gestolen, weet ik niet, maar kwijt. Gewoon weg.

En dan… nadenken wat er allemaal in dat ding zit. Bankpasjes natuurlijk – geblokkeerd. Alarmpasje – geblokkeerd. Ahhhhh F*CK! Zwembadkaarten, terwijl Milo vanmiddag naar zwemles moest. Gelukkig staat alles daar ook in de computer en kunnen we gewoon naar binnen. Hoeveel contant geld? Geen idee… gewoon weggegooid geld in ieder geval. Oh ja… m’n rijbewijs zit ook in m’n portemonnee. En de abonnementen van de dierentuin. En m’n bibliotheekpasje. Getverdegetver. Ik ben er sjacherijnig van. Wat een gedoe.

Aangifte doen bij de politie dan maar? Ja, zal wel nodig zijn, vooral voor dat rijbewijs waarschijnlijk. Fijn dat je tegenwoordig online aangifte kunt doen. Manlief denkt mee en surft naar de site. Vult de gegevens in…. ahhhhh NEEE… bij verlies/diefstal van een identiteitsbewijs kan het niet online. Moet ik morgen toch tijd gaan zitten verspillen op het politiebureau. Bah bah en nog eens bah.

Lees ook:En nu wordt-ie opeens gratis!
Lees ook:Belastingtips
Lees ook:Ouderwets aan de slag
Lees ook:Bespaar je een boete!
Lees ook:Heb jij nog geld in een oude sok of onder je kussen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.