Positief saldo door positieve houding?

Hé, gaat Anneke zweverig doen? Nee joh… wel ben ik er wel degelijk van overtuigd dat positief denken goed is. Voor iedereen. Omdat het je blijer maakt, je met een positieve instelling ook meer bereikt bij anderen. Het kan best zijn dat je door schoppen en schreeuwen soms iets voor elkaar krijgt, maar per saldo… denk ik (en hoop ik!) dat een positieve houding méér voor je doet.

Fijn dus, dat dit door een onderzoek van het Nibud bevestigd wordt. Daar hebben ze onderzoek gedaan: ‘Kans op financiële problemen‘. Daarbij is gekeken naar gedragskenmerken, omgevingsfactoren en persoonskenmerken. En wat blijkt? Financiële vaardigheden en kennis hebben minder invloed op het ontstaan van schulden, dan iemands houding.

Om het verband te leggen moet je natuurlijk wel even kijken naar wat ze dan verstaan onder een positieve houding. Nou, het volgende:

  • langetermijnvisie hebben
  • verleidingen kunnen weerstaan
  • spaarbehoeftig zijn

Tja, dan is het opeens natuurlijk helemaal logisch. Als je die dingen in je hebt kom je minder snel in de financiële problemen. Duhhh… Dat is toch wel ff iets anders dan alleen maar positief denken.

Lees ook:Volgend jaar meer zorgtoeslag?
Lees ook:Arm blijven of rijk worden?
Lees ook:Minder of meer?
Lees ook:De strijd tegen de impuls
Lees ook:Besparen, bezuiningen of consuminderen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.