Ben je niets vergeten?

Je leest het wel vaker van me: besparen kun je doen door minder uit te geven, maar het vergroten van je inkomsten helpt natuurlijk ook voor de balans in je financiën. Net als inzicht en overzicht. Dit alles komt mooi samen in de openstelling van het online pensioenregister Mijnpensioenoverzicht.nl, gisteren door minister Kamp. Dat register geeft je inzicht in de inkomsten die je zult hebben als je met pensioen gaat. De door jou opgebouwde pensioenrechten, en je AOW. Kun je meteen zien of het nodig is om extra geld apart te zetten, om na je 65e (of 67e… of 70e) niet op een houtje te hoeven bijten. Misschien heb jij wel ergens een vergeten pensioen?Een vergeten pensioen? Ja, veel mensen zijn op zoek naar vergeten pensioenen. Het gaat dan om pensioenrechten die ooit, in een vaak heel grijs verleden, bij een werkgever zijn opgebouwd. Die werkgever bestaat inmiddels allang niet meer en het beheer van de pensioenrechten is vaak ook al vele malen overgegaan op  een andere organisatie. Bovendien zijn mensen zelf vaak (meerdere keren) verhuisd, en zo kan het gebeuren dat je wel recht hebt op een stukje pensioen, maar dat gewoon nergens kunt terugvinden. Voorheen kon je dat proberen te achterhalen via de helpdesk van de Vereniging voor Bedrijfstakpensioenfondsen – maar kunnen ze ook niet iedereen helpen. Als het goed is biedt Mijnpensioenoverzicht.nl uitkomst.

Je logt daar in met je DigID en krijgt dan in beeld welke pensioenrechten er waar voor jou liggen te wachten. Uitgeprobeerd heb ik het nog niet – bij elke poging krijg ik de melding dat het te druk is. En dat vind ik dan weer goed nieuws, want dat betekent kennelijk dat er veel mensen geïnteresseerd zijn in dit online overzicht van hun pensioen. Hopelijk lukt het inloggen bij de meeste mensen wel na een paar pogingen, anders is die interesse misschien ook wel weer snel weg.

Probeer het ook zou ik zeggen, misschien heb je wel recht op pensioengeld waar je niets meer van wist. En al is dat niet zo – dan is inzicht in hoe je er financieel voor komt te staan na je pensionering ook bijzonder nuttig!

Lees ook:Vergeet je geld niet!
Lees ook:Ikke bij Nieuwsuur op TV…
Lees ook:Verdampend geld
Lees ook:Echt heel handig!
Lees ook:Basics voor besparen 2 : Inzicht geeft uitzicht

Eén reactie op “Ben je niets vergeten?

  1. Karin Kühlkamp

    Hallo Anneke,

    Ik heb de site wel kunnen benaderen en het viel me wat tegen. Ik had inderdaad verwacht alle bedragen te zien en zo te weten waar ik totaal recht op heb op mijn 67e of wellicht nog later :-(

    Je ziet (tot nu toe(?)) alleen maar het bedrag van de AOW en verder de namen van de pensioenorganisatie(s) waar je blijkbaar ook een pensioen hebt opgebouwd. Je ziet daar geen bedragen bij, die moet je dan denk ik bij die organisaties nog op gaan vragen.

    Of nog niet iedereen is zover en wordt het systeem de komende tijd nog gevuld. Daar heb ik verder geen informatie over kunnen vinden.

    Ik blijf je volgen en veel succes met schrijven.

    Groet,

    Karin Kühlkamp

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.