Slim omgaan met autoschade

Als je schade aan je auto hebt kun je er natuurlijk automatisch voor kiezen om die te claimen op je verzekering. Tenminste, als die er dekking voor biedt. Maar soms is het beter om daar even heel goed over na te denken!

Het claimen van schade kost je immers een stukje no-claim. En daarmee geld. Daar houd je behoorlijk lang last van met een hogere premie voor je autoverzekering. Het is dus belangrijk om goed uit te laten rekenen of het zelf betalen van een kleine schade niet slimmer is dan het claimen. Zou zomaar kunnen dat je daarmee voordeliger uit bent!

Lees ook:Adders in de autoverzekering
Lees ook:Verzekering tegen eind van de wereld
Lees ook:Nieuwe iPhone laten betalen door verzekering?
Lees ook:Besparen op je autoverzekering
Lees ook:Belastingverhoging ont…wijken

3 reacties op “Slim omgaan met autoschade

  1. pascal

    Je kan ook overwegen om een no-claim beschermer te nemen als je veel schades hebt. Je betaalt dan een paar tientjes per jaar extra. De kosten voor de autoverzekering gaan dan niet omhoog als je een schade hebt. Alleen zal de premie wel omhoog gaan als je overstapt naar een andere verzekeraar.

      /  
  2. Jz ijzer

    Wat pascal zegt hoeft natuurlijk niet. Als je overstapt kan je soms toch nog goedkoper uit zijn bij een andere verzekeraar. Wel is het aan te bevelen om het juiste aantal schadevrije jaren op te vragen.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.