Krijg je echt geld voor je oude mobiel?

Toen de kinderprogrammering vanmorgen op TV afgelopen was, zag ik een commercial langskomen van Envirofone. Een systeem waarmee je jouw oude mobiele telefoon kunt verkopen, je zou er heel gemakkelijk geld voor kunnen krijgen. Klinkt interessant, maar is het ook betrouwbaar?

Wie heeft er niet één of meer oude mobiele telefoon(s) in de kast liggen? Zonde eigenlijk, en je schijnt er dus geld voor te kunnen krijgen. Wist ik weer niet – heb ik niet opgelet? Envirofone is niet nieuw kennelijk, en ik lees nu dat er ook andere geld-terug-voor-je-oude-mobiel bestaan, Zonzoo bijvoorbeeld. Maar ook bij Bruna via ReCell, alleen krijg je dan een Bruna-cadeaukaart in plaats van geld.

Misschien een beetje suf van mij, want die telefoon ga ik toch nooit meer gebruiken, maar op één of andere manier ben ik dan toch bang dat ik het beloofde geld niet krijg als ik de telefoon opstuur. Zou me eigenlijk niets uit moeten maken, want zolang de mobiel in de kast ligt krijg ik er ook niets voor. Maar toch.

Heeft iemand ervaring met zo’n geld-terug-voor-je-mobiel club?

Lees ook:Lever je oude spullen in en krijg korting op de aankoop van nieuwe, oftewel: recycle!
Lees ook:No touchy!
Lees ook:Besparen door opstappen
Lees ook:Yasi laat zien wat echt belangrijk is
Lees ook:Gratis workshop met koffie en cupcake

19 reacties op “Krijg je echt geld voor je oude mobiel?

  1. Charlene

    Ik heb mijn mobiel opgestuurd, hij werkte perfect maar had een nieuwe gekocht. Na een test blijkt er een toets te missen wat (bijna) niet kan op een Nokia n85 en wat ook zeker niet klopt. Ik heb daarom gekozen voor terug sturen, want ik zou de helft van de waarde terug krijgen. Ik zeg niet doen gewoon inleveren bij saturn ofzo ga ik nu ook doen!

      /  
  2. Dennis

    Dit is niet nieuw, er zijn idd meerdere instanties die oude mobieltjes opkopen.
    Bij mijn weten is het gewoon legaal en krijg je dus ook je geld.
    Wel zitten er soms voorwaarden aan verbonden.
    Opsturen lijkt me iig altijd beter dan weggooien.

      /  
  3. bratt

    ik wacht nu al 2 weken voordat ze mijn mobiel ontavangen hebben heb 3 keer gemaild maar krijg geen antwoord

      /  
  4. Anneke Ranzato-Versloot

    Hmmm dat klinkt niet goed Bratt. Fijn dat je dat laat weten, je hebt het over dat Envirofone?

      /  
  5. Guis

    Ik heb meerdere toestellen opgestuurd naar Cash4Mobile en dit is mij goed bevallen. Heb het toestel opgestuurd, nadat je een formulier van afstand heb ontvangen (per mail) en het geld was binnen twee weken op de rekening gestort. Was ook eerst een beetje huiverig maar het is allemaal goed gegaan.

      /  
  6. elien

    mijn samsung m610 is blijkbaar niks waard bij casch4mobile maar bij een andere site was ie 20 euro waard

      /  
  7. Peter Geersen

    Ik heb vorige week 3 oude GSM’s ingeleverd. Ik kreeg in totaal er €190 voor bij Envirofone nadat ik op http://www.geldvoorjeoudemobiel.nl had gelezen waar en hoe je geld kon krijgen voor je oude mobiel. Ik ben blij dat ik de GSM’s ingeleverd heb, ze lagen alleen maar stof te vangen.

      /  
  8. Danyo

    Ik heb vorige week vrijdag twee telefoons opgestuurd naar envirofone, en heb nog steeds niks ontvangen en er staat ook dat me telefoons nog ontvangen moeten worden! ik vertrouw het niet! HELP!?

      /  
  9. Bert

    Bedankt voor de tips. ik ben bij bruna geweest en heb een bon gekregen inderdaad. Handig!

      /  
  10. Quinten

    Ik heb er 2 weken geleden een Nokia n79 opgestuurd, niet zoveel waard. Maar ik heb het geld wel gekregen. dus ik zou het bij envirofone.nl doen!

      /  
  11. Ingrid

    Een pas gerepareerde blackberry opgestuurd. Volgens de site zou ik hiervoor 80 euro ontvangen. Recell zei dat er een knopje los zat en kreeg uiteindelijk maar 20 euro! Ik vind het pure oplichterij. Het toestel was net terug van de reparatie en nu maar 1/4 van de beloofde waarde ontvangen. Ik wilde het toestel terug, maar dat doen ze niet (staat in de voorwaarden zeggen ze).

      /  
  12. Isaac

    Altijd oppassen naar wie je het toestel opstuurt! Envirofone geeft bijvoorbeeld een prijsgarantie af waardoor na een eventuele afkeuring je het toestel kosteloos van ze retour krijgt!

      /  
  13. Robin

    Op http://www.mobielinleveren.nl ben ik erachter gekomen dat je heel makkelijk geld voor je mobiel kan krijgen en heb daar dan ook me telefoon ingeleverd! Kreeg nog 102 euro voor mijn iPhone 4 8GB!

      /  
  14. Floris

    Vooral high-end toestellen zijn tegenwoordig interessant! Leveren veel geld op en worden in nederland gewoon weer verkocht! Voorbeeld hiervan is http://www.los-toestel.com!

      /  
  15. Rick

    Ik las over het inleveren van een oude telefoon bij een ‘telefoonrecycler’ (volgens mij heet zo’n bedrijf zo op http://www.oudemobielinleverenvoorgeld.com/ . Voorheen verkocht ik zelf wel mijn oude telefoons via Marktplaats. Dat heeft wel eens tot gedoe geleidt. Ik de oude telefoon die ik nu heb dus maar eens inleveren bij een telefoonrecycler.

      /  
  16. Jan

    Nog een inkoper van telefoons die hierboven niet genoemd staat is http://www.recyclemichael.nl! Bieden de hoogste vergoeding voor je oude telefoon, laptop, camera of console!

      /  
  17. Henk

    Ik heb al veel oude telefoons ingeleverd (ook van familie en vrienden) en heb gemerkt dat het echt de moeite is om de prijzen te vergelijken bij de verschillende aanbieders. Dit kan soms tot 50% vergoeding schelen! Aanrader dus mensen.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.