Klein beginnen

Natuurlijk wil je als ouder dat jouw kind later goed met geld kan omgaan. Zich niet in de schulden werkt, in ieder geval kan rondkomen en een normaal leven kan leiden. Tegelijk wil je nu ook dat je kind zoveel mogelijk plezier heeft en leuke dingen doet. Goed aandachtspunt dat ik in het mooie boekje Goed met geld tegenkwam: klein beginnen. Dat doelde dan op de dingen die je met de kinderen doen. Even uit mijn hoofd: “Als je kind voor z’n 8e al in alle grote pretparken is geweest, dan kan een gewone speeltuin hem al snel niet meer zo boeien. Is je kind gewend aan dierentuinen, hoe leuk is een simpele kinderboerderij dan nog?”

Ik moet eerlijk zeggen dat ik me niet zo zeer ‘schuldig’ maak aan de pretparken, maar wel aan de dierentuinen. De Efteling hebben wij nog niet bezocht, wel het veel kleinere (en volgens mij voor kleintjes veel leukere) Sprookjeswonderland in Enkhuizen. Disneyland Parijs hebben we tot nu toe ook nog niet gedaan, wel Ballorig, Plopsaland indoor en Speelstad Oranje. En een gewone speeltuin vinden ze minstens zo geweldig eigenlijk. Maar ja, we hebben wel een abonnement voor het Noorder Dierenpark in Emmen. Dus daar zijn we al talloze keren geweest. Daarnaast ook Artis en Dierenpark Amersfoort weleens. Toch vinden onze kinderen de kinderboerderij ook nog steeds heel leuk om naartoe te gaan.

Of het nou zo is dat kinderen het kleine niet meer leuk vinden als ze het grotere gewend zijn, dat weet ik niet. Wel vind ik sommige parken gewoon zonde van je geld als je er met kleintjes heengaat die daar heel veel dingen nog helemaal niet kunnen, mogen of durven. Het is evengoed wel een belevenis voor ze, natuurlijk wel, maar het is allemaal zó duur…als je het dan doet – dan vind ik eigenlijk ook wel dat je de mogelijkheden helemaal moet kunnen benutten. Daarom wachten we nog even met de Efteling en Disneyland Parijs. Maar van de zomer gaan we wel naar Legoland in Denemarken. Doen we teveel? Raken onze kinderen daardoor verwend? Ik hoop van harte van niet…

Lees ook:Kassa voor Koningsdag
Lees ook:Basic is zeker zo leuk
Lees ook:Volle prijs voor pretpark? Nee joh!
Lees ook:Bespaar-TV: Dubbeltje op z’n kant
Lees ook:Schandalig of terecht?

Eén reactie op “Klein beginnen

  1. paula

    Je hoeft volgens mij niet klein te beginnen een kind vermaakt zich overal wel

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.