Haal het meeste uit je spaarrekening!

De spaarrente daalt, de inflatie stijgt. Sparen kost geld. Hoe verdien je toch nog wat aan je spaargeld? RTL Nieuws heeft vier tips om het meeste uit je zuurverdiende euro’s te halen.

1.Vergelijk

Verschillende banken bieden verschillende spaarrentes. En die veranderen ze ook nog eens regelmatig. Daarom loont het spaarrekeningen te vergelijken. Krijg je meer rente op een andere spaarrekening? Stap dan over. Hier vind je de actuele rentestanden. De Consumentenbond heeft ook een tool waarmee je je voordeel bij een andere spaarrekening kunt berekenen.

2. Check de voorwaarden

Vraag altijd goed na wat de voorwaarden van je spaarrekening zijn. Bijvoorbeeld of je moet betalen om geld van je rekening op te nemen. En hoe vaak (per maand, kwartaal of jaar) de rente wordt bijgeschreven. Als je je geld minder dan een jaar op een spaarrekening stort, levert dat in sommige gevallen minder rente op.

3. Onderhandel

Sommige banken hebben naast hun ‘gewone’ spaarrekeningen ook spaarrekeningen voor specifieke groepen, bijvoorbeeld mensen met veel geld. Zoek uit of dat ook bij jouw bank zo is. En probeer te onderhandelen over je spaarrente, zeker als je goede klant bent. Hier vind je alle verschillende soorten spaarrekeningen op een rij.

4. Zet je geld vast

Heb je een flinke som geld die je de komende tijd niet nodig hebt? Overweeg die dan vast te zetten. Dan krijg je in de meeste gevallen een hogere rente. Geld vastzetten kan vanaf een maand tot twintig jaar. Denk wel goed na hoe lang je het vastzet. Het is verstandig altijd een financiële buffer aan te houden waar je direct bij kunt.

Lees ook:Krijg jij rente over je salaris?
Lees ook:Tegoeden op de spaarrekening naar nieuw record
Lees ook:Zin of onzin?
Lees ook:Let op je deposito
Lees ook:Helemaal niet rood staan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.