Overdrijf niet zo

De Kerstdagen staan voor de deur, en dat kun je in de supermarkt goed merken. Er staan opeens allerlei extra luxe etenswaren in de winkel te pronken. Want ja, met Kerst willen we lekker eten en dan moet het allemaal een beetje exclusiever dan anders. Tenminste, zo redeneren de supermarkten en ongetwijfeld werkt het ook zo. Heb jij al allerlei luxe spullen ingeslagen om tijdens de Kerstdagen naar binnen te werken?

Voorbeeldje: wij eten graag filet americain. Nu lag er in dat koelvak ook een speciaal zwart bakje met drie vakjes, drie verschillende soorten filet. Ik stond op het punt het te kopen maar vroeg me toen af waarom eigenlijk? De gewone filet vinden we toch allemaal heerlijk? Is het dan het zwarte bakje, in plaats van een doorzichtige, dat het doet? Ik kan het ook thuis op een schaaltje scheppen als ik het er leuk uit wil laten zien.

Zo zie je nu van alles in de winkel, dat er normaal gesproken niet ligt. We kopen het, want met Kerst ga je voor speciaal en dat mag best wat extra kosten. Alleen: als je op je centen moet letten, zijn die speciale dure etenswaren gewoon helemaal niet nodig. Speciaal maak je de Kerst niet door veel te dure dingen te kopen. Speciaal maak je het door gezellig bij elkaar te zijn, en vooral door extra aandacht aan elkaar te besteden. Spelletjes spelen met elkaar en de kinderen, waar je anders misschien niet vaak aan toekomt. Lekker bij elkaar kruipen in een warm huis, liefst met de haard aan, genietend van de lichtjes in de kerstboom en de sneeuw die buiten ligt. Ja toch?

Mocht ik er niet meer aan toekomen nog een blogje te schrijven voordat het Kerst is: ik wens jullie heerlijke gezellige Kerstdagen. En die hoef je qua kosten echt niet te overdrijven.

Lees ook:Ze eten je arm
Lees ook:Goedkope decemberfeesten
Lees ook:Die dure potjes hoeven niet
Lees ook:Lekker / goedkoop / gezond?
Lees ook:Afvallen is moeilijker!

2 reacties op “Overdrijf niet zo

  1. Fred Wijma

    Hallo Anneke,

    Ik heb jaren geleden met een stel mensen een kerstmaal genoten waarbij je kon kiezen uit drie stampotten: hutspot, boerenkool en zuurkool. En die stampotten waren door verschillende mensen bereid, zodat de kosten gespreid waren en niet alles voor rekening van de gastheer en -vrouw kwam. Ik heb zelden in mijn leven zoveel plezier gehad met allemaal goede vrienden om mij heen.

    Je hebt volkomen gelijk. Het zit ‘m niet alleen niet in (op zich wellicht leuke) extraatjes, maar vooral in de manier waarop en hoe je e.e.a. met elkaar invult.

    Ik wens jou en je gezin het allerbeste voor 2011.

    Fred Wijma

      /  
  2. Tjerk

    Hi Anneke!

    Wat een goede boodschap. En…. Als je niets wilt kopen om je speciale moment mee te vieren, kan je altijd nog Niets kopen op consumindershop Nietskopen.nl. Of een gratis Nietsgift aan iemand geven kan ook natuurlijk ;)

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.