Vergelijkers onder vuur

Je kent ze hopelijk wel: vergelijkingssites. Hartstikke handig als je prijsbewust bent en wilt kijken waar je het beste aan kunt kloppen voor verzekeringen, leningen, spaarrekeningen, energiecontracten, speelgoed, apparatuur… verzin het maar en er is wel een vergelijker voor. Maar sommige vergelijkers spelen vals, stelt de NMa.

Onze concurrentiewaakhond, de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa), gaat vergelijkingssites voor energieprijzen aanpakken. Er zitten prima sites tussen, die werkelijk onafhankelijke vergelijkingen maken. Maar er zijn er ook, die eigenlijk wervingskanalen zijn voor energiemaatschappijen. Dat zou nog niet zo erg zijn, als ze wel een goede vergelijking maakten. Alleen schijnen ze dat ook niet te doen. De NMa noemt er twee bij naam: allesoverbesparen.nl en besparenkan.nl. Zij zouden het verpesten voor de wél werkelijk onafhankelijke sites.

Daarom wil de NMa dat vergelijkingssites die eigenlijk een wervingskanaal zijn, dit duidelijk laten zien op hun site. Overigens kun je ook gewoon op Consuwijzer.nl bekijken welke sites wél goed scoorden als prijsvergelijker voor energie.

Lees ook:Hij is binnen!
Lees ook:Je moet er wel wat voor doen
Lees ook:Hoe je geld bespaart door aanbieders met elkaar te vergelijken
Lees ook:Belastingtips
Lees ook:Nog nieuwe bespaartips?

3 reacties op “Vergelijkers onder vuur

  1. Melanie

    Vergelijkingsites. Prima toch dat ze er zijn en als het een verkoopsite is, maakt niet uit, als je het dan later vergelijkt met consuwijzer.. En waarom moet alles zo uitgefilterd worden? mogen wij als mensen niet meer zelf beslissen, wat of waar we vergelijken of eventueel onze energie weg halen??

      /  
  2. pascal

    Het probleem is dat sommige bedrijven zich voordoen als onafhankelijke energie prijsvergelijker maar uit onderzoek blijkt dus dat sommige vergelijkers gewoon eigenaar zijn van energie leveranciers om zichzelf te promoten. Als consument kun je hier haast niet achter komen.

      /  
  3. Energievergelijkers

    Er moest eens een vergelijkingssite komen voor energievergelijkers.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.