Valt je portemonnee ook af?

Een tijd geleden schreef ik al een keer een stukje over de overeenkomsten en verschillen tussen afvallen en besparen. Daarbij riep ik ook dat er een directe link is: gezonde voeding is vaak duurder dan ongezonde. Maar… als je de ongezonde dingen laat staat scheelt je dat toch ook wel weer veel geld. Op Z24 zag ik een artikel met als kop ‘Welk dieet is het beste voor je portemonnee?‘. Dat vond ik dan ook wel interessant.

De inhoud van het artikel viel een beetje tegen. Het ging over drie diëten: het Dukan-dieet, Dr Frank en Sonja Bakker. Dukan - daar had ik persoonlijk nog nooit van gehoord. Schijnt de nieuwe hype te zijn onder de sterren omdat Kate er wat mee afviel voor haar huwelijk met prins William. Oh, was dat nodig dan? Dr. Frank, daar heb ik wel mensen over horen praten en ja… Sonja Bakker, wie kent haar niet? De conclusie: het Dukan dieet was heel duur, want er zaten dingen in als kaviaar (okay, nep, maar toch) in. Kwam op € 240 aan voedingsmiddelen per week, terwijl Sonja Bakker het met € 100 per week redt. Dokter Frank zat er tussenin met € 140 per week.

Nou ja, dat weten we dan ook weer. Leuk geschreven, maar het zegt uiteindelijk niets. Als je wilt weten of afvallen je per saldo geld kost of oplevert, moet je het natuurlijk vergelijken met hetgeen je opeet en drinkt als je ‘gewoon’ eet. Want chips, koekjes, snoepjes, frisdranken, wijn en bier, chocolademousse en roomijs – dat kost ook allemaal geld.

Lees ook:Budgetmaand: rondkomen van 50 euro per week
Lees ook:Goed omgaan met geld: het is net afvallen
Lees ook:Ongelukkig door TV?
Lees ook:Gek op korting
Lees ook:Is besparen lijden met een grote IJ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.