Heeft ruilhandel de toekomst?

Vroeger waren kralen een betaalmiddelSteeds meer bedrijven moeten lang op hun geld wachten. Dat is kwalijk, maar zorgt ook voor een creactieve kijk op ‘werk’. Vroeger werd er geruild met kralen! Maar daar kom je tegenwoordig niet meer zo ver mee. Maar een dienst ruilen voor een dienst, of een product voor een product, dat zie je wel steeds vaker. Uit onderzoek van het Verbond van Credit Management Bedrijven (VCMB) bleek vorig jaar dat bijna de helft van de credit managers het aantal dagen dat een factuur gemiddeld open staat nog altijd ziet toenemen. Drie kwart verwacht bovendien dat de situatie de komende tijd nog slechter wordt, dit was vorig jaar nog maar een kwart. Slechts 15 procent is van mening dat het betaalgedrag verbetert.

Bijna een op de tien bedrijven is het afgelopen jaar met ruilhandel in aanraking gekomen, terwijl zeven procent daar ook daadwerkelijk gebruik van heeft gemaakt.

Zelf kun je ook creactief aan de slag met ruilhandel. Misschien wil de schilder wel bij jou aan de slag, als jij zijn huis van boven tot beneden schoonmaakt. Of wil de tuinman jouw tuin wel doen, als jij zijn administratie op orde brengt. Ben jij een echte taartenbakker? In ruil voor een taart krijg je vast veel gedaan!

En denk ook eens aan het ruilen van spullen! Wat dacht je van kledingruil? Of ruil jouw salontafel tegen een stoel. Wees creatief!

Bron: Rabobank

Lees ook:Ruilen? Besparen door producten te ruilen!
Lees ook:Lever je oude spullen in en krijg korting op de aankoop van nieuwe, oftewel: recycle!
Lees ook:Steeds minder winkels in de stad
Lees ook:Rijk worden op de Vrijmarkt!
Lees ook:Bijna 16 procent van de kantoren in Nederland stond eind 2012 leeg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.