Rillingen van Rabo

Vandaag krijg ik even de rillingen van de Rabobank. Om twee redenen, maar ik zal me even beperken tot één. Wij hebben een bescheiden aantal aandelen. Tijdens een sessie van ‘bewust naar kosten kijken’ heb ik me begin dit jaar eens verdiept in het bewaarloon dat Rabobank in rekening brengt. En dat irriteerde me.

Want bewaarloon… kom op, dat komt uit de tijd dat aandelen en obligaties letterlijk in de kluis van de bank bewaard werden. Dat er handmatig couponnetjes geknipt moesten worden voor het innen van de rente over een obligatie. Maar nu? Het zit allemaal in de computer en de bank heeft er echt geen werk aan. Lijkt me zo.

Dus de € 45 aan kosten die ze me per jaar in rekening brengen, die irriteerde me. Wat uitgezocht – blijken er instellingen te zijn die gratis effecten beheren. Lynx bijvoorbeeld. Daar een account aangevraagd, blijkt nadat ik alles heb ingezonden dat ik daar niet geaccepteerd word als klant.

Want? BKR codering? Nee…natuurlijk niet. Nee, omdat het een professioneel handelsplatform is en ik niet genoeg handelservaring heb. Klopt: ik handel namelijk helemaal niet en ben dat ook niet van plan. Niet gek dat ze me dan niet als klant willen zien, want hun verdiensten zitten natuurlijk in de tarieven voor transacties. Okay, Binck dan. Wel een beetje kosten: € 19 per jaar.

Ach, als je naar de bedragen kijkt is het natuurlijk peanuts maar het gaat me nu even om het principe. Dus ik word klant bij Binck, alles geregeld. Krijg ik dus vandaag een brief van de Rabobank in verband met het overboeken van de aandelen. Of ik even ruim € 60 wil overmaken voor de levering…. grrrrrr….

Want? Hadden ze nog niet genoeg verdiend aan dat jaarlijkse bewaarloon waarvoor ze niets hoeven te doen? Het zal vast zo in de voorwaarden staan en ik zal het dan ook heus wel betalen. Duurt wel zomaar ruim twee-en-een-half jaar voordat ik die overstapkosten terugverdiend heb. Nu irriteren ze me dus dubbel.

Lees ook:Blij met Binck
Lees ook:Maximale zekerheid met hoge rente
Lees ook:Wat kost jouw bank?
Lees ook:Krijg jij rente over je salaris?
Lees ook:Iedereen gaat met korting naar de sauna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.