Herrie in huis

Mooi stuk van Erica Verdegaal over de problemen die in een relatie kunnen ontstaan door geld. En dan niet eens door geldproblemen, maar doordat twee partners op verschillende manieren met geld omgaan. Herkenbaar!

Hier thuis is het niet extreem, maar ook mijn lief en ik gaan op heel verschillende manieren met geld om. Dat leverde met name in het begin van onze relatie behoorlijk wat botsingen op. Inmiddels weten we beter van elkaar hoe we tegenover geld staan, en is het makkelijker om met de verschillen om te gaan.

Hoe belangrijk! Het Nibud stelt dat 60% van de stellen weleens ruzie maakt over geld… Ze hebben een Geld en relatietest om samen te doen. Een mooie kapstok om te praten over geldzaken zonder dat er irritatie of problemen aan vooraf gaan.

En als je dan toch over geld aan het praten bent, bedenk dan meteen een manier waarop jullie samen met geld kunnen omgaan zónder problemen. Ook zonder de ander te willen veranderen. Hoe? Eerst natuurlijk kijken naar wat er aan inkomsten binnenkomt per maand, en wat de vaste lasten zijn. Om vervolgens te bepalen wat jullie belangrijk vinden om het overblijvende geld aan te besteden. Door budgetten vast te stellen waar jullie het samen over eens zijn, kun je daar later op terugvallen. En is er dan nog geld over: eerlijk verdelen en geen commentaar leveren op waar de ander het aan uitgeeft!

Lees ook:Is besparen lijden met een grote IJ?
Lees ook:Besparen of genieten?
Lees ook:Samen besparen lukt toch
Lees ook:Je kind en geld…
Lees ook:Besparen op je kinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.